Diari digital d'Andorra Bondia
Els candidats de la llista nacional de Concòrdia, Núria Segués i Cerni Escalé, davant la seu del partit.
Els candidats de la llista nacional de Concòrdia, Núria Segués i Cerni Escalé, davant la seu del partit.

Concòrdia proposa la creació d’un viver d’empreses a Santa Coloma


Escrit per: 
Redacció / Foto: Concòrdia

El cap de llista de la candidatura nacional de Concòrdia, Cerni Escalé, ha manifestat avui que és necessari portar a terme esforços per atreure emprenedors i confiar en el talent nacional per “créixer de dins cap a fora” per revertir la pèrdua de qualitat de vida que ha patit Andorra en els darrers dotze anys. En aquest sentit, ha apuntat que la formació proposa la creació d’un viver d’empreses a Santa Coloma, concretament a la carretera general 1, per concentrar els serveis en un punt específic i així impulsar la “captació del talent que hi ha dintre de les nostres fronteres”. “Hem de creure que el futur del país depèn de nosaltres”, ha afirmat Escalé. També ha posat de manifest la necessitat de canviar el model d’inversió estrangera que s’ha dut a terme fins al moment, “centrant-nos en la captació d’inversors” i no d’inversió.

Precisament el cap de llista de la candidatura territorial de Concòrdia a Escaldes-Engordany, Ramon Tena, s'ha referit a la proposta de la formació sobre la moratòria de divuit mesos a la inversió estrangera en immobles i implantar un sistema de quotes d’adquisició, on els agents implicats (comuns, Govern i actors econòmics) decideixin quants i quina mena d’habitatges es poden comprar cada any. L’acció té la voluntat de repensar l’estratègia que s’ha seguit fins al moment per marcar, amb prudència i seny, els passos a seguir. 

En relació amb això, Ramon Tena, ha comentat que és necessari “parar i reflexionar, per veure què fem en endavant”. També ha posat de manifest l’aposta de la formació per ampliar el percentatge de cessió obligatòria en el moment de dur a terme una nova construcció, la qual cosa també fomentaria que es fes a través de béns immobles. D’aquesta manera, tal com ha reafirmat, “s’incentivaria que en un mateix edifici hi pugui haver persones amb diferents ingressos”, un fet que “crearia comunitat”.

Un centre cultural al pàrquing del Consell
Concòrdia aposta per construir un centre cultural al pàrquing exterior del Consell General amb l’objectiu de dinamitzar el barri antic d’Andorra la Vella, des de l’església fins a quatre camins. Tal com ha manifestat el cap de llista de la candidatura territorial de la capital, Martí Alay, el projecte s’integra en l’espai natural de la zona i constaria d’un aparcament soterrat públic, una sala d’exposicions i un amfiteatre on els artistes i creadors “podrien desenvolupar les seves iniciatives i compartir experiències”. “Els artistes tindrien els serveis concentrats i podrien dedicar-se a crear”, ha afegit. La infraestructura comptaria amb un edifici amb dependències on rebre assessorament i treballar, i espais per acollir entitats. Segons Alay, el projecte és fruit de les demandes del col·lectiu. “L’art és futur i l’art es correlaciona amb la innovació. Un país que té projecció d’artistes, està demostrat que té molta innovació”.

Concòrdia
viver d’empreses
santa coloma

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte