Diari digital d'Andorra Bondia

Concurs per instal·lar sis semàfors a quatre parròquies


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha aprovat la licitació d’un concurs per a la instal·lació de sis semàfors en quatre parròquies. El cost aproximat d’aquesta instal·lació serà de 120.000 euros i és previst que puguin estar en funcionament a finals d’aquest any.

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va exposar que la instal·lació d’aquests senyals es fa en resposta a les demandes fetes pels cònsols en les diferents reunions que han mantingut amb l’executiu.
Tal com va detallar Bartolomé, els semàfors que s’instal·laran a Encamp estaran situats als passos de vianants de Valira Nova i de la Bartra. A Ordino es posaran al pas de vianants que hi ha tot just al davant del cementiri de la parròquia.
A Andorra la Vella també és prevista la instal·lació de dos semàfors, tots dos a Santa Coloma. Concretament un anirà col·locat al pas de vianants de la rotonda d’Enclar i l’altre a la cruïlla entre l’avinguda d’Enclar i el carrer Prat Salit.
Finalment, el darrer d’aquests semàfors anirà instal·lat a la parròquia d’Escaldes-Engordany, a la confluència entre els carrers Esteve Albert i Arnaldeta de Caboet.
Tal com va assenyalar el portaveu de l’executiu, aquesta acció va destinada a incrementar les mesures de seguretat a la xarxa viària, i si els tràmits corresponents segueixen el seu curs normal, cap a finals d’aquest any aquests sis nous semàfors ja podrien estar en funcionament als punts determinats.
D'altra banda, el consell de ministres ha donat allum verda a l’avantprojecte de llei per a la creació de la Universitat Oberta La Salle al país. La tramitació al Consell General es farà per via d’urgència ja que, tal com va justificar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, es tracta d’un projecte “d’interès evident”, i per tant, hi ha “ganes de concretar-lo”.
Bartolomé va exposar que esperen que no hi hagi “reticències” per a l’aprovació d’aquest text al parlament i que això faci possible que el projecte es pugui posar en marxa el mes de setembre de l’any que ve, és a dir, a l’inici del curs. En aquest sentit, va assenyalar l’esperança que la tramitació es faci al més ràpidament possible.
El portaveu del Govern, va destacar, per tant, que la implantació de la Universitat Oberta La Salle serà molt positiva, perquè, a banda de permetre la instal·lació d’una universitat de prestigi reconegut basada en l’ensenyament a distància, s’incentivarà la contractació de treballadors residents a Andorra. En aquest sentit va manifestar que s’espera que el centre es comenci a implantar amb un volum d’entre 10 i 15 docents, que s’anirà incrementant en funció de la demanda.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte