Diari digital d'Andorra Bondia

Constituïda la comissió de seguiment del Concordat entre Andorra i el Vaticà


Escrit per: 
Redacció / Agències / Foto: SFGA

La Comissió Paritària de seguiment del Concordat entre el Principat d’Andorra i la Santa Seu es va constituir dimarts al palau episcopal. Aquest òrgan, previst en el text de l’acord, té com a funció proposar solucions davant eventuals situacions que es presentin.

A la trobada hi van assistir, en representació de la part andorrana, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya; l’ambaixador davant la Santa Seu, Jaume Serra, i la consellera de l’ambaixada davant la Santa Seu, Meritxell Castillo. Per altra banda, la delegació de la Santa Seu estava formada pel nunci apostòlic, Renzo Fratini; el vicari general del bisbat d’Urgell, Josep Maria Mauri, i el representant personal del copríncep episcopal, Nemesi Marquès.
Saboya va agrair a la nunciatura apostòlica “l’esperit constructiu i proactiu” durant els tres anys de vigència de l’acord i va desitjar que els treballs de la comissió “estiguin presidits per l’entesa i la cordialitat que sempre han marcat les relacions” entre el Principat i l’Església. Així mateix, va remarcar la importància de la constitució de la comissió mixta, perquè ha donat compliment a un dels aspectes que requeria el Concordat. A partir d’ara s’aconsegueix “una certa normalitat institucional”, que permetrà anar donant contingut a aquest acord, va explicar el ministre d’Afers Exteriors.

Col·laboracions culturals

En aquest sentit, el ministre d’Afers Exteriors va assenyalar que seria bo que la Comissió Paritària celebrés com a mínim una reunió anual per treballar aspectes relacionats amb la cultura i l’educació. En el primer cas, encara que es preveu la creació d’una comissió ad hoc en matèria de cultura, considera que si s’organitzen aquestes reunions periòdiques la mateixa comissió mixta podrà tractar aquestes qüestions.
Algunes actuacions que es podrien realitzar des d’aquest òrgan passarien per impulsar col·laboracions culturals amb el bisbat d’Urgell, posar en relleu el patrimoni cultural andorrà que es troba fora de les fronteres o crear circuits del romànic, incloent-hi el patrimoni d’An­dorra i la catedral de la Seu d’Ur­gell.
El Concordat entre Andorra i la Santa Seu va entrar en vigor el 13 de desembre de l’any 2008. Aquest acord regula les relacions bilaterals entre Andorra i el Vaticà, acull el precepte constitucional que el bisbe d’Urgell és copríncep del Principat i defineix l’estatut de l’Església a Andorra.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte