Diari digital d'Andorra Bondia
Maria Àngels Moreno assumeix la presidència de la Junta Electoral.
Maria Àngels Moreno assumeix la presidència de la Junta Electoral.

Constituïda la primera Junta Electoral sense batlles suplents


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Twitter

El Consell Superior de la Justícia (CSJ) va escollir ahir les tres batlles titulars de la Junta Electoral després que quedessin vacants les places donades per la renúncia d’alguns membres que van al·legar tenir vincles diversos amb persones que concorren a les candidatures de les pròximes eleccions. Això va fer que ahir, i davant de tots els batlles, s’escollís per sorteig els noms. Alguns van renunciar ahir mateix per aquells vincles o per solidaritat amb aquells que ho van fer. Finalment van sortir com a titulars, Maria Àngels Moreno, que assumeix  la presidència, Nàdia Alís, que serà la vicepresidenta, i Alexandra Terés, que serà la tercera batlle titular. 
La Junta Electoral, però, s’ha quedat sense suplents. En cas d’alguna indisposició d’alguna de les tres batlles, el president del CSJ, Enric Casadevall, va explicar que la Junta podria funcionar amb dos batlles. Tot i això, és inèdit que la Junta Electoral s’hagi quedat sense batlles suplents. Ahir mateix  al matí, el CSJ va comunicar l’elecció de les tres batlles com a membres de la Junta Electoral a Sindicatura i al mateix Consell de la Junta Electoral. 
Casadevall va remarcar que la “norma és molt estricta, i entre incompatibilitats i dimissions, tenim els batlles que tenim”. En aquest sentit va remarcar que la llei és estricta perquè no hi hagi cap incompatibilitat entre els membres “per garantir la total transparència i la independència”. També va reconèixer, però, que en un país tan petit com Andorra “s’hauria de qüestionar si ha de ser igual que als altres països”. A més, i per diferents motius, el CSJ té manca de batlles. “Ara en falten dos i per això hem tret ja el concurs públic.” Es tracta de les places que han deixat vacants Cristina Bea i Canòlich Mingorance, que ara és magistrada al Tribunal de Corts. 
La Junta Electoral va quedar sense membres procedents del poder judicial després de l’escrit d’Eusebi Nomen en què demanava ser entrevistat a Andorra Televió i el recurs d’RTVA contra la decisió de la Junta Electoral amb relació a la petició del candidat. En aquest procés, la fiscalia va observar que la vicepresidenta de la Junta Electoral, la batlle Immaculada Rodríguez, se n’hauria d’haver abstingut perquè una germana és candidata de la llista laurediana de d’Acord. Arran d’això, Rodríguez va dimitir i els altres dos batlles, Xavier Colom i Laura Solanes, van fer el mateix.

constituïda
junta electoral
sense
suplents
batlles
primera

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte