Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover.
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover.

Conveni de Finances i la Fundació Institut d’Economia de Barcelona per avaluar la bretxa fiscal


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El ministeri de Finances i l’Institut d’Economia de Barcelona han signat un conveni per avaluar la bretxa fiscal d’Andorra. En concret el conveni, d’una durada de tres anys, ha d’avaluar la bretxa fiscal existent en diferents impostos: l’impost general indirecte, l’impost sobre la renda de les persones físiques i l’impost sobre societats.

L’objectiu d’aquest tipus d’estudis és poder entendre millor el comportament de les diferents figures fiscals. Així, permetrà estimar les diferències de recaptació entre l’impost teòric i el que acaba passant a la pràctica, així com també identificar mecanismes d’erosió o de frau fiscal.

El model fiscal d’Andorra es basa en una imposició competitiva amb tipus nominals baixos. Per poder mantenir aquests tipus i assegurar la recaptació de l’Estat, cal que l’impost sigui eficient i que els obligats tributaris hi cooperin de manera homogènia. Andorra té les diferents figures impositives desenvolupades des de fa anys i ara s’ha decidit avaluar amb més detall el correcte funcionament de les diferents figures amb l’ajut d’estudiosos de primer nivell especialistes en aquesta matèria.

conveni
finances
Fundació Institut d’Economia de Barcelona
avaluar
bretxa fiscal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte