Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Espot i Marta Vidal van signar ahir el conveni.
Xavier Espot i Marta Vidal van signar ahir el conveni.

Conveni entre el Govern i el Col·legi de Podòlegs per atendre la gent gran


Escrit per: 
Redacció / Foto: Jonathan Gil

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior en funcions, Xavier Espot, i la presidenta del Col·legi Oficial de Podòlegs d’Andorra, Marta Vidal, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració relatiu a les sessions de podologia per a la gent gran. Gràcies al conveni, els beneficiaris de la pensió de solidaritat per a la gent gran podran beneficiar-se d’una subvenció de deu euros addicionals a la cobertura de la CASS en dues sessions anuals.

El conveni signat avui respon a la demanda de la Federació de la Gent Gran d’Andorra de poder disposar de cobertura de les sessions de podologia, ja que és un servei especialment necessari en la tercera edat. El ministre Espot ha assenyalat que la voluntat és promoure accions de prevenció, cura i tractament de les afeccions dels peus, ja que aquestes tenen una gran repercussió en la mobilitat i per tant en un envelliment actiu i saludable.

Amb aquest objectiu, s’ha signat el conveni amb el Col·legi de Podòlegs pel qual el Govern subvencionarà deu euros del preu de la sessió a les persones grans amb uns ingressos mínims per tal de promoure una bona salut i evitar situacions de risc.

Tal com s’estableix al conveni, podran ser beneficiàries de la subvenció del servei de podologia les persones que rebin la pensió de solidaritat per a la gent gran i que sol·licitin aquesta prestació. Així, rebran dos tiquets per a dues sessions de podologia per a un període d’un any. Però en cas que siguin necessàries més sessions per la gravetat de la malaltia, podran rebre’n fins a quatre.

El preu de les sessions s’ha d’ajustar a les tarifes del Col·legi Oficial de Podòlegs, però els podòlegs podran establir un preu inferior que es podrà rebaixar fins als 18 euros per sessió. Així doncs, la CASS assumirà la part que li correspon, com en qualsevol visita; el Govern assumirà 10 euros amb els tiquets facilitats a l’usuari, i la part restant serà a càrrec del pacient.

D’altra banda, els usuaris podran triar el professional que vulguin sempre i quan estigui col•legiat i amb conveni amb la CASS.

conveni
Govern
entre
Col·legi de Podòlegs
gent gran

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte