Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol major, Josep Miquel Vila, en una imatge d’arxiu.
El cònsol major, Josep Miquel Vila, en una imatge d’arxiu.

Converses amb la Federació de Canoa per fer proves al Valira


Escrit per: 
M. P. / V. D. / Foto: Jonathan Gil

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va anunciar ahir que s’està negociant amb la Federació de Canoa i Caiac perquè “hi hagi alguna prova de descens” al riu Valira. “És possible que la federació col·labori, però les decisions les prendrà qui les hagi de prendre”, va exposar, remarcant que encara que la corporació té el projecte del ràfting a punt per tirar-lo endavant, serà el nou equip comunal que sorgeixi de les eleccions del 15 de desembre qui haurà de decidir si la proposta es materialitza o no.

De la mateixa manera, va insistir que des del seu punt de vista l’activitat és viable perquè FEDA no hauria de bombejar aigua durant tantes hores com en la prova que es va fer a l’estiu, sinó que “dues hores al dia són suficients”. A més, també va recordar que el cabal d’aigua del riu està molt condicionat per la pluviometria i la neu que es pugui acumular durant l’hivern, que si és abundant contribueix a fer créixer el cabal a la primavera.
I en situació similar es trobaria el projecte de la tirolina que hauria de connectar la cota 2.000 amb la 1.600. “Hem de celebrar que tenim els permisos del Govern i es pot portar a terme, però li tocarà al pròxim consolat decidir”, va afirmar, tot afegint que “nosaltres entenem que és un projecte que ajudaria a funcionar Naturlàndia, que el recol·locaria com a líder al Pirineu en les activitats outdoor”.

Comunals
En el marc de la inauguració del centre de tecnificació de la Rabassa, Vila també va haver de respondre, a preguntes dels periodistes, sobre la retirada, a última hora, de la seva candidatura per a les eleccions comunals. El cònsol no va variar els arguments donats la setmana passada. “Amb tres candidatures que es presentin són suficients. Una quarta era innecessària”, va manifestar, evitant pronunciar-se sobre possibles divergències internes. “Les circumstàncies internes no venen al cas, teníem una candidatura i vam decidir no presentar-la”, va insistir. També va defensar la gestió feta al Comú. “Nosaltres estem satisfets. El primer objectiu era agafar força i ho hem fet. Teníem un endeutament de 23 milions i l’hem deixat a 13”, va detallar, recordant, igualment, que Camprabassa gasta “un milió menys que quan vam entrar i en comptes de perdre diners tenim un compte d’explotació positiu de 500.000 euros”. Per tant, està en molt bona situació per afrontar la consolidació i que doni vida a Sant Julià.

converses
Federació de Canoa
proves
Valira

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

L'ex-cònsol major segueix i segueix: "Teníem un endeutament de 23 milions i l’hem deixat a 13”. A quin preu, Sr. Vila? Un bon administrador, amb seny i sentit de la proporció, pot prioritzar el pagament del deute. Certament. Però, un bon administrador no pot sacrificar el poble a la reducció del deute. La reducció del deute, confrontada a la situació de degradació de la parròquia, fet molt visible, no li hauria donat mai la victòria el 15-D.
Com més llegeixo la frase del Sr. Vila “Amb tres candidatures que es presentin són suficients.", més fascinat estic. Em pregunto què en fa el Sr. Vila del melodrama que es va viure a les dependències administratives del comú, pocs minuts abans de les 12 del matí, amb corredisses, ratllada de la llista electoral, els telèfons traient fum, gesticulacions... . No serà per manca de testimonis. Pateix el nostre benvolgut ex-cònsol major un cas d'amnèsia temporal? Si és així, que es recuperi ben aviat.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte