Diari digital d'Andorra Bondia

Convertir per a vianants els carrers per reactivar el comerç


Escrit per: 
Redacció

La reactivació del comerç al poble és un dels apartats que tenen subratllats les dues candidatures que es presenten a Sant Julià. Cadascuna aporta les seves propostes i els components del Partit Socialdemòcrata ja les van començar a transmetre avui als petits comerciants de la parròquia.

 

El tancament de botigues és un fet que preocupa, i la tendència es vol canviar. Per aquest motiu, des del projecte encapçalat per Rossend Areny es vol donar un impuls al comerç local desenvolupant diferents iniciatives. Una d’elles és la de fer carrers de vianants alguns carrers del centre del poble, perquè tant els ciutadans lauredians com els visitants puguin passejar amb tranquil·litat i realitzar les seves compres a la parròquia, sense tenir la necessitat d’anar a d’altres. Areny ressalta que “Sant Julià no és el que era. Passeges pel poble i veus que molts comerços estan tancant”, un fet que provoca que pels carrers “no hi ha gent”. Com a exemple de la seva denúncia, posa el de la plaça Major: “Sembla una plaça fantasma, on tots els establiments han anat tancant.”

Com a solucions, a més de fer zones de vianants, també proposa embellir alguns carrers singulars i convertir-los en eixos comercials, una aposta que pren a com a referència exemples de diferents magnituds, com Barcelona o la Seu d’Urgell. En la trobada amb els comerciants, i llibreta en mà, els membres de la candidatura socialdemòcrata van recollir les demandes dels comerciants per tal de poder-los donar solucions, ja que “som partidaris de recolzar el petit comerç”. Altres mesures per tal d’afavorir tot el teixit comercial, per obrir noves botigues i per consolidar les ja existents, són les ajudes que es poden dur a terme des de la corporació a través de la rebaixa en el pagament d’impostos comunals.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte