Diari digital d'Andorra Bondia

Corts atorga l’extradició de la dona acusada als EUA


Escrit per: 
Marta Fernández

El Tribunal de Corts ha decidit atorgar la demanda d’extradició d’una dona de nacionalitat danesa reclamada per la justícia dels Estats Units per una estafa milionària en què estaria implicada.

Tot i aquesta decisió del tribunal, la processada encara té l’opció de recórrer al Tribunal Superior, i sembla que aquesta serà l’opció que farà servir la defensa. De fet, cal recordar que tant l’acusada com la seva defensa van exposar que s’oposaven a aquesta petició de la justícia dels Estats Units, en primer lloc perquè defensaven que els fets que se li imputaven havien prescrit.
La defensa també va manifestar que la dona no és cap fugitiva de la justícia, ja que quan va marxar dels Estats Units no hi havia en contra seu cap ordre de recerca ni cap procediment penal instat.
Pel que fa a la prescripció, la defensa va insistir en el fet que passats cinc anys la justícia nord-americana considera que els fets esdevenen nuls, i considera que aquí es donaria aquest cas. També va insistir que Andorra i els Estats Units no tenen signats convenis bilaterals ni multilaterals que emparin aquesta demanda d’extradició.

Una altra dada que va assenyalar la defensa és que s’hauria produït una irregularitat en el procediment quan la justícia andorrana va prestar declaració a la dona, ja que ho va fer sense l’assistència d’un intèrpret.
La fiscalia, de la seva banda, va manifestar que aquesta petició d’extradició havia de ser atesa, ja que considera que es donen tots els requisits perquè la dona sigui entregada a les autoritats nord-americanes i sigui jutjada pels tribunals dels Estats Units. D’aquesta manera, va posar en relleu que el delicte que s’imputa a la dona està penat amb penes de fins a cinc anys de presó i va remarcar que considera que no hi ha prescripció del delicte, ja que no han passat els cinc anys necessaris.
Cal recordar que la dona la reclama la justícia dels Estats Units per una estafa piramidal milionària a inversors privats. La dona va assenyalar que es va quedar molt sorpresa quan es va assabentar que hi havia una ordre de recerca. L’acusada, que fa dotze setmanes que està al centre penitenciari, va remarcar que si hi va haver algun inversor que va perdre diners no va ser per res que ella hagués fet.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte