Diari digital d'Andorra Bondia
Costa amb d'altres observadors en una de les sessions de formació de cara als comicis.
Costa amb d'altres observadors en una de les sessions de formació de cara als comicis.

Costa designat observador de les eleccions americanes per l’OSCE-PA


Escrit per: 
Redacció/Foto: Liberals d'Andorra

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, viurà avui les eleccions estatunidenques de ben a prop després que l'Assemblea Parlamentària de l'Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) l'hagi escollit per formar part de l’equip d’observadors electorals que al llarg del dia d’avui estaran repartits per tots els Estats Units per supervisar el funcionament de les eleccions.

El cap de la delegació andorrana de l’OSCE-PA va aterrar als Estats Units dissabte passat i fins ahir ha participat, conjuntament amb la resta dels observadors, en les sessions preparatòries i de formació d’aquest organisme per vetllar pel bon funcionament de la jornada electoral. Els comicis americans per escollir el pròxim president americà tenen un sistema peculiar que dista molt de les eleccions dels països del nostre entorn.

Durant la formació, els observadors han rebut tota la informació sobre el marc legal sobre el qual es sustenten les eleccions: els drets dels votants, els registres dels electors, el procediment de vot durant la jornada electoral… També han estat informats dels sistemes de votació que no són exactament els mateixos en cada jurisdicció electoral (i n’hi ha centenars), el finançament de la campanya electoral, el rol dels mitjans de comunicació (que es posicionen políticament a favor d’un dels candidats) i les enquestes, entre d'altres. Finalment, s’ha instruït als observadors sobre l’anàlisi dels resultats electorals i l’elecció dels representants que hauran d’escollir el nou president americà.

Costa seguirà la jornada electoral a Milwaukee, Kenosha i Racine conjuntament amb dos observadors més de l’OSCE-PA. Durant el dia controlaran les obertures dels col·legis electorals, el desenvolupament de tota la jornada, i estaran presents en el tancament. En aquest estat, els col·legis electorals obriran a les 7 h del matí (14 h hora andorrana) i tancaran a les 20 h (3 de la matinada del dimecres al Principat).

El conseller general liberal ha assegurat que “és tot un honor haver estat escollit per poder observar les eleccions americanes que marcaran el futur polític de la primera potència econòmica del món i de retruc el futur del mapa geopolític a escala mundial”.

Costa
designat
observador
eleccions
americanes
l’OSCE-PA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte