Diari digital d'Andorra Bondia
Starbucks obre portes a la capital
Starbucks obre portes a la capital

Costos diu que Andorra “és un gran lloc per fer-hi negoci i invertir-hi”


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

L’ambaixador dels Estats Units a Andorra, James Costos, va aprofitar l’obertura del primer establiment de la cadena Starbucks al país per posar-la com a exemple que les empreses estatunidenques “reconeixen que Andorra és un gran lloc per fer-hi negoci i invertir-hi”.
Costos, que va assegurar també que “cada vegada més nord-americans descobreixen tot el que Andorra pot oferir”, es va mostrar convençut que les “reformes positives” portades a terme per l’executiu per liberalitzar l’economia i dotar el Principat del marc legislatiu necessari per poder atraure inversió estrangera i afavorir un entorn favorable per a noves aliances, és un dels motius principals pels quals “les empreses vénen a Andorra”.
En aquest sentit, el diplomàtic estatunidenc va assegurar que els Estats Units “celebren aquests esforços” i va reiterar el compromís a “donar encara més suport a uns majors vincles econòmics amb Andorra”. Així mateix, Costos, que va destacar també que el Principat és una destinació turística atractiva i va dir que seguirà “encoratjant els ciutadans dels Estats Units a visitar-lo”, es va mostrar convençut que “les oportunitats que oferirà Andorra atrauran molts més inversors nord-americans”.
Precisament, en aquest sentit el titular d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que va agrair a l’ambaixador l’ajuda perquè “un projecte com el de l’Starbucks Andorra pugui ser avui realitat”, va situar l’adjudicació de Vall Banc al fons J.C.Flowers com un exemple d’inversions nord-americanes en altres sectors econòmics, i va mostrar el desig que es pugui consolidar en la plaça financera andorrana.
D’altra banda, Costos i Saboya van coincidir a destacar les “excel·lents” relacions bilaterals entre els dos països i el treball conjunt que es fa en els àmbits educatiu, cultural i tecnològic a través d’intercanvis acadèmics com el programa Fulbright o el treball amb Cisco i el Massa­chusetts Institute of Technology (MIT) per al 
big data.
Finalment, Saboya va aprofitar l’obertura de Starbucks Andorra per remarcar que el Principat hauria de seguir la filosofia de la cadena nord-americana, en el sentit que no ven cafès sinó experiències, i va destacar que “Andorra no ha de ser només vendre esquí sinó que també s’ha de crear i vendre experiències”.

La venda de Vall Banc centra la trobada de Martí i l’ambaixador dels Estats Units

El cap de Govern, Antoni Martí, va rebre ahir a la tarda, al seu despatx a l’edifici administratiu, l’ambaixador dels Estats Units, James Costos, amb qui va poder comentar els darrers esdeveniments referents a la resolució de Banca Privada d’Andorra i la venda de Vall Banc al fons estatunidenc J.C. Flowers, i felicitar-se de les bones relacions que hi ha entre els dos països, segons va informar l’executiu. Anteriorment, Costos i el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, amb jurisdicció al Principat d’Andorra, Marcos Mandojana, van mantenir un dinar de treball amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya; el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, i el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé. Costos i Mandojana també van ser rebuts pel síndic, Vicenç Mateu, i la subsíndica, Mònica Bonell.

Starbucks obre portes a la capital

“Poder obrir a Andorra és un orgull per a nosaltres ja que fa temps que se’ns demanava i ara hem pogut assolir aquesta fita.” Així de satisfet es va mostrar ahir el director general de Starbucks Espanya, Álvaro Salafranca, en la inauguració del primer establiment de la cadena estatunidenca a Andorra, que dóna feina a catorze persones. Salafranca, que va destacar “l’excel·lent acollida” d’Andorra, va recordar que la cadena té una vocació de creixement i d’aportar “l’experiència Starbucks” a nous clients. Per la seva part, el director de Starbucks Andorra, Jordi Ballbé, va incidir en la importància de treballar amb “una marca internacional que té un renom fantàstic i que a més a més fa les coses bé”. Així mateix, Ballbé, que va agrair el paper de l’executiu en el fet d’haver pogut portar aquesta marca al país, va destacar que la inversió és important però no tant per la quantitat de diners sinó pel compromís adquirit. El disseny del nou establiment, ubicat a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella, s’inspira en el paisatge pirinenc.

Estats Units
James Costos
Antoni Martí
Gilbert Saboya
Starbucks

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte