Diari digital d'Andorra Bondia

CR critica que la meitat dels crèdits “no s’han adjudicat”


Escrit per: 
Agències

El grup parlamentari reformista ha manifestat, durant la seva reunió setmanal, que el Govern no ha adjudicat “ni la meitat dels crèdits extraordinaris demanats” i que una gran part han estat “inflats considerablement” i molt per sobre del que finalment s’ha adjudicat.

En aquest sentit, els reformistes, que van recordar que que al llarg de l’exercici polític 2009-2010 s’han aprovat crèdits extraordinaris per un total de 106 milions d’euros, lamenten la manca de rigor de l’executiu i es pregunten quines eren les “grans urgències” del Govern a l’hora de demanar els crèdits extraordinaris i el perquè de les diferències entre les sumes demanades i les finalment adjudicades.
Davant d’aquest fet, Coalició Reformista, que  va incidir en la “incapacitat” de l’executiu socialdemòcrata de gestionar la política del país amb les eines que se li posen a disposició, considera que s’han derivat uns excedents que haurien pogut ser aprofitables per a altres accions.

Taxa sobre el tabac
D’altra banda, en la reunió d’ahir el grup parlamentari reformista també va acordar presentar una esmena al projecte de llei de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum, entrat a tràmit parlamentari per l’executiu,  amb l’objectiu de posposar fins al juny vinent la seva entrada en vigor.
I és que, tal com va explicar el conseller general reformista Amadeu Rossell, si l’entrada en vigor es produís abans d’aquesta data, podria afectar molt els colliters i fins i tot podria estar en joc la collita de tabac d’enguany, a causa de les condicions que ja hi ha establertes entre els colliters i els fabricants.
A més a més, els reformistes han d’acabar d’analitzar si l’increment de 0,29 euros per cada paquet de tabac també pot afectar negativament els colliters. En cas afirmatiu, des de CR no es va descartar presentar una segona esmena destinada a rebaixar la quantitat d’aquest augment.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte