Diari digital d'Andorra Bondia

CR esmena el projecte de llei de noves entitats per millorar-ne l’aplicació


Escrit per: 
Agències

 Tres hores abans del començament del Consell General d’ahir, el grup parlamentari reformista va oferir una roda de premsa per donar a conèixer que ha presentat un total de 21 esmenes al text legislatiu de creació de noves entitats del sistema financer.

Segons van detallar els consellers generals Jaume Serra i Amadeu Rossell, calen diverses modificacions perquè el procediment sigui “més fàcil i tan reeixit com sigui possible”.
En referència a les 21 esmenes, Rossell va destacar i criticar que hagi de ser l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) qui atorgui o denegui les autoritzacions, ja que al parer dels reformistes és el Govern qui ha d’assumir aquesta responsabilitat. A més, proposen eliminar el concepte de mecanisme progressiu d’autoritzacions i l’atorgament de permisos provisionals ja que, segons indiquen, “no té sentit i planteja problemes de seguretat jurídica”. Així mateix, aposten per suprimir el concepte de gradualitat, que només fa que incentivar “la incertesa i la inseguretat jurídica”.
Serra va reconèixer que estava pràcticament d’acord amb el text presentat, però va puntualitzar que les esmenes són gairebé d’obligada aprovació donat que hi ha aspectes que “freguen la il·legalitat”, com ara el sistema de sancions, que no detalla quines són les infraccions, fet que Serra va titllar de “bajanada absoluta”. En qualsevol cas, el conseller reformista va reiterar que aquesta llei és necessària ja que permet tancar “el cercle” i obrir el sector, després d’haver desenvolupat tots els textos que feien falta per garantir un bon funcionament del sistema financer.
De la seva banda, Rossell va comentar que una altra de les esmenes rellevants està relacionada amb la quantitat monetària que haurà d’aportar cada entitat perquè els seus dossiers d’autorització d’obertura siguin estudiats. Les xifres més destacades són 30.000 euros en el cas de les entitats bancàries i 10.000 euros en el cas de les entitats i societats financeres no bancàries o d’inversió.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte