Diari digital d'Andorra Bondia

CR i ApC rebutgen novament el crèdit per al finançament del bus exprés


Escrit per: 
M. S.


Coalició Reformista i Andorra pel Canvi van tornar a sumar esforços i van rebutjar un altre cop el projecte de llei de crèdit extraordinari per finançar les despeses derivades del contracte de concessió del bus exprés entre Sant Julià i la capital i Escaldes, argumentant, igual que ja van fer la primera vegada, que el finançament del crèdit generaria nou endeutament.

De fet, el debat dels diferents crèdits va tornar a enfrontar Govern i oposició, que va acusar l’executiu de no prendre decisions, de manca de solucions als problemes del país i de funcionar únicament a còpia de crèdits extraordinaris fent perdre el temps als consellers.
En aquest sentit, la reformista Conxita Mora, que va arribar a proposar al titular d’Economia i Finances un canvi de cadira davant la no assumpció de la seva responsabilitat, va criticar, en un parlament més propi d’un debat d’orientació política, “la manca de rigor” en la gestió del Govern, la falta de transparència, la manca de respecte per les persones que tenen opinions contràries i l’absència de diàleg i consens.
Per la seva part, des d’ApC, Eusebi Nomen va retreure a Pere López el fet que la suma del pressupost del 2009 més tots els crèdits extraordinaris aprovats fins ara superi el projecte de pressupost del 2010, i va titllar  aquesta situació de “bloqueig mental” de l’executiu.
López, que va demanar als reformistes que s’abstinguessin de donar lliçons de gestió després de l’experiència de l’anterior Govern, va acusar Nomen de fer demagògia i li va retreure el fet de no haver aportat cap proposta en matèria pressupostària.
D’altra banda, els 14 vots dels consellers socialdemòcrates van evitar que prosperés la proposta d’acord que instava l’executiu a fer un mapa nacional de fonts d’energia alternatives, amb l’argument que amb un mapa no n’hi ha prou i que s’està treballant en el llibre blanc de l’energia.

Nomen torna a qüestionar les
adjudicacions de l’executiu
Després d’oposar-se a la retirada de l’ordre del dia del projecte de llei de suplement crèdit per finançar la tasca de descripció i valoració dels llocs de treball de l’administració, l’elaboració del llibre blanc sobre la Llei de la funció pública i l’estudi per al desplegament de les carreres professionals de l’administració, que va demanar el cap de Govern argumentant que s’estava a l’espera de la conclusió dels treballs de la Taula de la Funció Pública, Eusebi Nomen va tornar a qüestionar les adjudicacions del Govern, ja que aquests treballs els va recomanar Hummanova en l’estudi sobre el GAdA.

Llum verda als acords fiscals amb els països nòrdics
El ple del Consell va aprovar per assentiment la ratificació dels set acords d’intercanvi d’informació en matèria fiscal amb els països nòrdics (Noruega, Dinamarca, Finlàndia, illes Fèroe, Islàndia, Suècia i Groenlàndia), la signatura dels quals va ser decisiva perquè Andorra sortís de la llista grisa de paradisos fiscals de l’OCDE, segons va recordar el cap de Govern. Jaume Bartumeu, però, va haver d’assegurar al líder d’ApC , Eusebi Nomen, que no seran vigents abans del 2011, mentre que el reformista Ladislau Baró va lamentar que no hi hagués cap referència a futurs acords per evitar la doble imposició.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte