Diari digital d'Andorra Bondia

CR lamenta la manca de transparència sobre el contingut dels primers acords


Escrit per: 
Agències

El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, va lamentar ahir la manera tancada d’actuar que ha tingut el Govern amb els acords d’intercanvi d’informació.

Gabriel, a més, va explicar que se sent dolgut perquè s’ha assabentat per altres països del contingut d’aquests convenis, ja que “vam donar suport a la llei, la vam millorar i no vam crear cap conflicte”. En aquest sentit, el president dels reformistes qualifica la situació de “trista”.
Si bé el Govern va facilitar ahir el contingut de l’acord amb França, Gabriel es va mostrar crític amb la feina feta per l’executiu i per la comunicació amb el seu grup parlamentari, en concret durant la signatura dels primers convenis. Segons ell, ahir a la tarda encara no havia vist l’acord amb França perquè no l’hi havien passat, i va afegir: “Ja consultaré la pàgina web de l’OCDE.”
En aquest sentit, mentre que el Govern va insistir a qualificar de “confidencials” els textos dels acords d’intercanvi d’informació en matèria fiscal que signen aquests dies fins que no hagués passat el dia d’ahir, l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) va penjar la matinada d’ahir al seu portal web els convenis signats amb San Marino i Liechtenstein.

Enviament del discurs
D’altra banda, el grup parlamentari reformista ha fet arribar als caps de casa el discurs coma a candidat a cap de Govern de Joan Gabriel del 28 de maig i el 5 de juny. Gabriel va explicar que l’objectiu d’aquesta iniciativa és comunicar la feina del grup parlamentari a tots els votants.
El president dels reformistes va sostenir que la iniciativa d’enviar el discurs “és per deixar constància de la voluntat de mantenir el compromís que vam contraure amb els ciutadans en les passades eleccions generals”.
En la presentació del discurs, el president de CR explica que els electors hi podran trobar “no únicament allò essencial del nostre posicionament pragmàtic, sinó també una descripció del to polític amb el qual el grup parlamentari reformista encara la legislatura que acaba de començar”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte