Diari digital d'Andorra Bondia

CR no dóna suport al nou esborrany de llei per a l’intercanvi d’informació


Escrit per: 
Redacció

El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, i el conseller general Jaume Serra afirmen que un cop rebut el segon esborrany del projecte de llei d’intercanvi d’informació fiscal que els ha entregat el Govern, CR ha decidit no donar-hi suport.

D’aquesta manera, consideren que algunes de les premisses que van exigir que es complissin per recolzar-lo encara no es preveuen, i per tant ja han manifestat al Govern que es reserven el dret a presentar esmenes si un nou esborrany no els satisfà.
I és que, malgrat que han manifestat que no donen recolzen el text, també han volgut agrair que el Govern els hagi manifestat que no entraran la llei a tràmit avui sinó que s’esperaran a dilluns, amb la qual cosa encara podria ser possible que els presentessin un altre esborrany perquè hi poguessin prestar suport.
Entre els motius que troben per no recolzar l’esborrany que tenen sobre la taula hi ha, fonamentalment, el fet que no inclou el compromís dels països a signar posteriorment convenis de doble imposició, i des de CR insisteixen que caldria que això estigués previst en la llei. Un altre motiu és que troben que no reflecteix els memoràndums d’entesa que l’executiu anterior va signar amb Espanya, França, Portugal i Luxemburg. També insisteixen en la necessitat que la nova llei no derogui completament l’actual en matèria de cooperació internacional i lluita contra el blanqueig de diners.
El que sí que van voler deixar clar des de CR és que si el text que se’ls torni a presentar no els satisfà, tampoc no presentaran una esmena a la totalitat ja que valoren els passos que ha fet el Govern. D’aquesta manera, Gabriel va manifestar que en el cas que un nou text no els convenci tampoc no en faran un “cavall de batalla”, donada aquesta possibilitat de presentar esmenes.
El president del grup parlamentari reformista també va voler deixar clar que consideren que el més important no és aquesta llei, encara que sigui un text molt important, sinó que van posar l’accent en els convenis que s’han de signar amb els diferents països, ja que creuen que “obren la porta la futur”.
Coalició Reformista també reclama que des del Govern es lideri un procés “d’unió” dels tres grups parlamentaris per marcar un calendari per començar a treballar en el model fiscal, deixant de banda els interessos polítics. D’aquesta manera, Gabriel va remarcar que és l’executiu qui ha de treballar per buscar “un pacte ampli”.

Reaccions de Nomen
D’altra banda, el president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, considera que la via d’urgència que proposa el Partit Socialdemòcrata “no és l’adequada” i va recordar que, en el seu moment, ApC va manifestar quin havia de ser el protocol adequat d’actuació, que passa per crear un text consensuat entre els tres grups parlamentaris. Nomen ha explicat que si hagués fet així s’hauria pogut entrar el text al Consell General per tràmit d’extrema urgència.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte