Diari digital d'Andorra Bondia

CR pregunta a l’executiu sobre “els motius reals” de la dimissió de Lackner


Escrit per: 
Redacció

Com era de preveure, la dimissió de la secretària d’Estat de Turisme, Valérie Lackner, encara no tres mesos després d’accedir al càrrec, ha arribat al Consell General, on el Govern haurà de donar les explicacions pertinents en la sessió de control d’aquesta tarda.

I és que el parlamentari de Coalició Reformista (CR) Joan Torres ha entrat, per la via d’urgència, una pregunta en aquest sentit perquè sigui resposta en el ple d’avui. Concretament, el conseller general canillenc dels reformistes pregunta directament sobre els motius que han portat a la dimissió de la secretària d’Estat de Turisme, després que des de l’executiu s’atribuís, a través d’un comunicat, a qüestions personals, mentre que altres fonts apuntaven que Lackner va ser cessada després de protagonitzar uns lamentables incidents en el transcurs de la Fira de turisme de Moscou, celebrada fa poc, on s’havia desplaçat en representació de l’executiu.
D’altra banda, des del primer grup de l’oposició també es va fer arribar a Sindicatura dues preguntes per via d’urgència perquè siguin respostes en el ple d’aquesta tarda.
Concretament, el parlamentari Jaume Serra interpel·larà el ministre d’Economia i Finances, Pere López, sobre el fet que no hagi tramès al Consell General “una memòria explicativa de l’execució del pressupost de l’administració general i de les seves modificacions, així com dels moviments i de la situació de la tresoreria”, tal com estableix la Llei general de les finances públiques.
Així mateix, Serra demanarà també a l’executiu que expliqui les seves intencions pel que fa a la composició de la Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra (UIF), sense un cap visible des del juny passat, òrgan que els reformistes consideren “de cabdal importància per a la prevenció i lluita contra el blanqueig, per dotar-lo de capacitat operativa”.

Acord amb Espanya
Per la seva part, el president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, també va recórrer a la via d’urgència i interpel·larà l’executiu sobre si les disposicions d’entrada en vigor de l’acord d’intercanvi d’informació fiscal amb l’Estat espanyol tindran el mateix redactat que els que ja s’han signat amb Àustria o Liechtenstein o bé es regiran per la lletra de l’acord amb França.
Aquestes quatre qüestions s’afegiran a les dinou preguntes ja previstes inicialment, 13 del grup Reformista i 6 des de les files d’Andorra pel Canvi, i que abracen temàtiques tan diverses com la situació actual de les empreses parapúbliques Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVASA) i Andorra Telecom, així com el desplegament de la fibra òptica i l’estratègia que seguirà l’executiu quant al centre de tractament de residus de la Comella.
El Govern també haurà de respondre sobre les implicacions que tindria l’adhesió al protocol de Kyoto, i sobre l’explotació de les depuradores i el desplegament del turisme rural, entre altres qüestions.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte