Diari digital d'Andorra Bondia

CR rebutja modificar l’actual sistema de proves mèdiques


Escrit per: 
M. M.


Els grups parlamentaris discrepen sobre la manera com cal afrontar la crida de l’ONU a eliminar les restriccions d’entrada als treballadors seropositius.

Coalició Reformista (CR) considera que l’actual situació econòmica impossibilita una eventual reforma de l’actual sistema de proves mèdiques, mentre que els socialdemòcrates es mostren partidaris de seguir totes les indicacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) pel que fa a les polítiques d’immigració. Finalment, el president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, aposta per defugir “visions compartimentades”, obrir un debat global sobre el model que es vol seguir i desplegar el títol II de la Constitució.
El màxim responsable del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, considera que l’actual sistema “no es pot modificar a causa de la posició econòmica del país”. Gabriel va comentar que “la qüestió que ens estem plantejant no és només l’entrada de persones afectades per la malaltia de la sida, sinó el que comporta per al reagrupament familiar i per a les arques de l’Estat”. En aquest sentit, el reformista va opinar que determinats plantejaments sobre aquesta qüestió “tan sols serveixen per enganyar-nos i fer l’hipòcrita”.
De la seva banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Francesc Rodríguez, va apuntar ahir que “no ens podem permetre no seguir les recomanacions de les Nacions Unides”. Rodríguez va sostenir que “si la persona està capacitada per fer una feina, no hi ha d’haver cap problema”, i va concloure que “les proves mèdiques s’han de fer seguint les indicacions de l’OMS”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte