Diari digital d'Andorra Bondia

CR veu el trencament de l’acord entre PS i ApC com un “fracàs del Govern”


Escrit per: 
Marc Segalés

El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, ha mostrat la seva preocupació de la coalició davant les conseqüències que pugui comportar el trencament de l’acord de concertació per a la legislatura entre el Partit Socialdemòcrata (PS) i Andorra pel Canvi (ApC).

En aquest sentit, Gabriel, que va qualificar la situació de “surrealista” i va remarcar que “es tracta d’un fracàs del Govern tot just amb el primer obstacle que ha trobat, i que no ha pogut superar”, va incidir en la necessitat que hi hagi una estabilitat política per tirar el país endavant. Així, el president del grup parlamentari reformista va tornar a posar damunt la taula la proposta de la formació per assolir un pacte global que pugui garantir l’estabilitat necessària per aquesta legislatura.

Així mateix, Gabriel va destacar que des de Coalició Reformista es continuarà “actuant amb responsabilitat” i “treballant en aquells grans assumptes d’Estat per tirar el país endavant”, tot i que va insistir que per fer-ho cal que hi hagi una certa estabilitat i que, d’una vegada per totes, “el Govern es dediqui a governar i nosaltres puguem fer la nostra tasca d’oposició”.

Martí entra a escena

D’altra banda, i malgrat que ja fa gairebé sis anys que es dedica a la política comunal, el cònsol major d’Escaldes-Engordany, Antoni Martí, no es va poder estar de valorar la situació política després del trencament del pacte de legislatura entre el PS i ApC, que va titllar de “confusa”.
I és que Martí considera que en un moment de transformació econòmica tan necessària i davant la situació de dificultat que es viu arreu, “Andorra no es pot permetre de cap de les maneres una crisi institucional”. El cònsol  va destacar que seria “un desastre” si s’haguessin de convocar eleccions anticipades o si s’hagués de governar amb dotzenes parts, perquè “treballar així en altres ocasions ha estat una font de conflictes i hi ha hagut molt poc marge de maniobra”.

En aquest sentit, Martí va demanar als grups parlamentaris que deixin de banda els interessos dels partits perquè cal estabilitat política per superar les dificultats, i va assegurar que no li agradaria que al cap de sis mesos d’haver guanyat les eleccions Jaume Bartumeu hagués de governar amb dotzenes parts, perquè seria “un drama”.

No obstant, el cònsol escaldenc, que va destacar que feia aquestes manifestacions “com a andorrà preocupat”, va evitar pronunciar-se sobre si un govern d’unitat seria la millor opció, ja que considera que la responsabilitat de trobar la millor fórmula recau en el cap de Govern.
En tot cas, va recordar que el primer símbol de la unitat andorrana passa pel Consell General, i que si hi ha hagut malentesos o si les coses no s’han fet bé, algú ha de cedir, perquè “es necessita un Govern fort”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte