Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú d'Andorra la Vella.
El Comú d'Andorra la Vella.

Crèdit extraordinari d’1 milió d’euros per pagar el GAdA endarrerit


Escrit per: 
Redacció

El Comú d’Andorra la Vella preveu aprovar demà en consell de Comú un crèdit extraordinari per fer front a la sentència del Tribunal Superior, del 27 de maig, que determina definitivament que la corporació no va executar correctament la sentència del GAdA el novembre del 2015. Aquest crèdit extraordinari puja a 1.008.269 euros i correspon als endarrerits d’aquest complement que el Comú ha de satisfer als treballadors.

Cal recordar que la rebaixa aplicada en la nota del complement salarial corresponent al període 2008-2009, acordada per la junta de govern l’octubre del 2010, afecta 114 treballadors. D’aquests empleats, 98 canviaran de banda (és a dir, pujaran al salari superior) mentre que a la resta només els correspondrà una prima.
La inclusió del pagament del GAdA endarrerit en l’ordre del dia del consell de comú arriba després que un grup de treballadors afectats denunciés la inacció de la majoria demòcrata amb relació a aquesta qüestió, ja que des del mes de febrer estaven pendents de conèixer com se’ls satisfaria aquest import. A més, l’anunci fet per la cònsol major de pagar-los els endarrerits després de les eleccions generals va ser considerat una estratègia electoralista. Conxita Marsol, però, va declarar posteriorment que es va prendre aquesta decisió precisament per evitar aquestes acusacions.
Per altra banda, encara estan pendents els casos de quatre persones que estan disconformes amb els càlculs que ha efectuat la corporació sobre el que els correspon pel GAdA endarrerit. Ara per ara es desconeix si aquests treballadors duran a terme alguna mena d’acció.

 

 

gada
crèdit extraordinari

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte