Diari digital d'Andorra Bondia
La candidata de CC+DA+L'A, Olga Moné, en el moment d'exercir el seu dret a vot.
La candidata de CC+DA+L'A, Olga Moné, en el moment d'exercir el seu dret a vot.

Crida a participar per validar la feina feta i un projecte de parròquia


Escrit per: 
M.S.

Validar la tasca de l’equip de govern actual i donar suport i encoratjar el nou equip per tirar endavant tota una sèrie de propostes per millorar la parròquia. Aquests són els dos motius principals pels quals els massanencs havien d’acudir ahir a les urnes malgrat tractar-se d’uns comicis on la candidatura de Ciutadans Compromesos més Demòcrates més Liberals d’Andorra (CC+DA+L’A) concorria sense rival.
Si més no en aquest aspecte, i també en el fet que l’exercici del dret a vot és el “principi de la democràcia”, han coincidit avui bona part dels polítics massanencs, alguns amb responsabilitats i d’altres que les han tingut i ja han fet un pas al costat, que s'han acostat a La Closeta per participar en les eleccions.
I és que tot i que l’elector tenia només una papereta a la seva disposició calia “donar el màxim de força a una candidatura que engloba tres formacions”, com ha remarcat la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, de les primeres a votar i gairebé només superada pel primer votant, Joan Llesuy, que abans d’obrir el col·legi ja esperava equipat “per anar a fer rando”.
També matinera ha estat la titular de Funció Pública, Judith Pallarés, que ha incidit en “l’esforç que cal fer” per mirar de trencar la tendència creixent de l’abstenció, un aspecte en què ha insistit també qui ja sabia des de l’inici que serà cònsol major, Olga Molné, que després de votar acompanyada per la família s'ha mostrat esperançada que els electors “hagin entès el nostre missatge” i que “vinguin a participar”. Un desig compartit també pel titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que ha titllat d’“excepcional” que a la Massana només hi hagués una llista. Fet que “no ha de ser un hàndicap per a la participació”, segons el conseller general de CC Carles Naudi d’Areny-Plandolit, que admetia, però, que “és evident que la motivació de la gent quan no hi ha pugna electoral baixa”.
Malgrat les apel·lacions a “treure’s la mandra” i acudir a les urnes, ja que si no després “tampoc podem demanar i exigir”, com ha apuntat l’exsíndic Joan Gabriel, que ha volgut felicitar” les 21 candidatures que concorrien als comicis, la diferència de participació respecte a les comunals de fa quatre anys anava creixent amb el pas de les hores i l’abstenció guanyava pes.
Una abstenció que l’excap de Govern Marc Forné i el també exsíndic Albert Gelabert han coincidit a assenyalar que és una tendència que s’ha agafat de fora. “Per molts esforços que es facin arribarem a igualar els índexs dels altres països” ha vaticinat Gelabert, mentre que Forné apuntava que “val la pena que els que tinguem el dret de votar no deixem d’exercir-lo”.

crida
participar
projecte
parròquia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte