Diari digital d'Andorra Bondia
Estat de la parcel·la de la capital on s’havia d’ubicar l’edifici The Cloud.
Estat de la parcel·la de la capital on s’havia d’ubicar l’edifici The Cloud.

Crítiques pel “malbaratament” i PS i SDP exigeixen dimissions


Escrit per: 
M.S. / P.G. / Foto: Jonathan Gil

Els partits de l’oposició van reaccionar amb rapidesa a l’anunci del director general d’Andorra Telecom de suspendre The Cloud i van carregar amb duresa contra l’executiu per la gestió que ha fet del projecte des de l’inici, pel “malbaratament” de recursos públics i, fins i tot, en el cas del Partit Socialdemòcrata i Socialdemocràcia i Progrés, van exigir dimissions.
Així, la primera secretària del PS, Susanna Vela, i la consellera general de la formació, Rosa Gili, que van lamentar el que ha estat “un fracàs anunciat”, van destacar que l’executiu i Demòcrates per Andorra han de plantejar-se “alguna dimissió” entre la gent que ha donat suport al projecte de The Cloud.
Vela, que va lamentar els tres milions d’euros gastats fins ara, va recordar que “abans de començar ja hi havia una important desviació econòmica i no s’augurava res de bo”, ja que “no hi havia un projecte clar”, un fet que per la dirigent socialdemòcrata ha estat “clau” a l’hora de provocar un sobrecost.
Per la seva part, Gili, que va avançar que en els propers dies presentarà alguna pregunta o demanda d’informació, va remarcar que “s’ha constatat que no tenien ni idea de què aniria allà”, fet que, al seu entendre, també ha contribuït a la decisió de suspendre el projecte. La parlamentària va deixar clar que “estem indignats per com s’ha portat el projecte”, i va afirmar que “un Govern seriós, responsable i bon gestor no pot fer les coses d’aquesta forma”.
Per la seva part, el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, considera que les responsabilitats del ministre d’Ordenament Territorial i del director general d’Andorra Telecom passen per la dimissió de tots dos. “Després de tants anys defensant aquest projecte i malgastant diners públics, és poc seriosa aquesta situació”, va remarcar. 
Així mateix, per Naudi, que ja havia advertit en reiterades ocasions que el projecte no es podria tirar endavant amb el pressupost que s’havia marcat, amb la suspensió de la construcció de The Cloud “s’evidencia que el Govern no sap cap on va”. El parlamentari va lamentar també que Andorra Telecom, un cop suspès el projecte,  “ara no té ni edifici vell ni nou i, a més, s’hi ha d’afegir els lloguers que es paguen”.
En una línia similar, malgrat que no va demanar “encara” dimissions tot i que és evident “que alguna cosa ha de passar”, es va manifestar el conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana Carles Naudi, que va assegurar que The Cloud no fa res més que certificar com “ha actuat l’executiu amb tot”, és a dir, “sense cap projecte, sense cap rumb ni planificació de cap mena”.
Naudi, que va lamentar que “hauria pogut ser un projecte interessant si s’haguessin fet les coses bé”, va remarcar que, “igual que amb l’acord d’associació amb la Unió Europea, aquí s’ha començat la casa per la teulada, i s’ha volgut fer un edifici sense saber què hi havia d’anar”.
Així mateix, el conseller general d’UL-ILM, que va apuntar que el país “necessita un Govern que mani i governi i que quan pren una decisió la tiri endavant”, va lamentar que l’estudi estratègic que Andorra Telecom va encomanar “no hagi servit per a res”, així com el malbaratament de patrimoni i recursos públics, ja que “ara ens trobem amb unes oficines enderrocades que no feien falta i pagant 135.000 euros de lloguer”.
Finalment, des de Liberals d’Andorra, la consellera general Judith Pallarés va mostrar la “sorpresa” i “el malestar” de la formació per l’aturada d’un projecte que després de les diferents vicissituds “semblava que sí que anava endavant”, i va advertir a l’executiu que “haurà de clarificar i explicar molt bé la gran despesa que ja s’ha produït”.
En aquest sentit, el parlamentari Ferran Costa, que va deixar clar que, primer, “abans de demanar dimissions cal demanar explicacions”, va avançar que aquest matí entrarà a Sindicatura una pregunta de cara a la propera sessió de control i una demanda d’informació per esbrinar l’import que ha costat fins ara tot el projecte, des dels concursos d’idees, estudis, plans estratègics, enderrocament de l’antic edifici i el lloguer de l’oficina comercial, entre d’altres.

malbaratament
crítiques
PS
SDP
dimissions
exigeixen

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte