Diari digital d'Andorra Bondia
Batalla i Cunillera es van reunir ahir a la tarda.
Batalla i Cunillera es van reunir ahir a la tarda.

Cunillera afirma que l’aeroport tindrà el sistema GPS en dos mesos


Escrit per: 
Redacció/Agències / Foto: A.S.U.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, van mantenir ahir una reunió de treball en el marc de la visita que Cunillera fa a la Seu d’Urgell. Entre els temes tractats, Batalla va remarcar la importància d’aconseguir el llum verd per al funcionament del sistema GPS a l’aeroport de la Seu pel qual el Govern d’Espanya es va comprometre a tenir-ho resolt per aquesta primavera. Batalla, que espera “que es compleixi el calendari anunciat”, també va recordar que cal resoldre la possibilitat que l’aeroport pugui rebre vols de fora de l’espai Schengen, qüestió que també depèn de l’Estat. Cunillera, per la seva part, va explicar que aquest sistema podria entrar en funcionament en un termini de dos mesos “a tot estirar” i ha recordat que actualment s’està a l’espera de la seva “qualificació professional per part d’un tècnic expert europeu”.

Per altra banda, l’alcalde va remarcar la necessitat que els tràmits de renovació de residència que les persones de l’Alt Urgell han de fer personalment a Lleida, es puguin realitzar des de les dependències de la policia de la Seu d’Urgell, estalviant més 250 viatges anuals d’aquest col·lectiu a la capital de la demarcació.

La millora de la seguretat a l’N-260 al pont del Valira i a l’altura de Castellciutat, així com la necessitat de mantenir i millorar la dotació d’examinadors del carnet de conduir per reduir llistes d’espera, van ser altres qüestions plantejades durant la trobada. 

Sobre la construcció d’una rotonda a la carretera N-260 al seu pas pel terme municipal de Montferrer i Castellbò, a l’encreuament que dóna accés a Arabell i l’aeroport d’Andorra-la Seu, la delegada va explicar que el Ministeri de Foment ja ha donat el seu vist-i-plau al projecte. En aquest sentit, va destacar el fet que el territori ha reclamat històricament aquesta actuació, que consistirà en una rotonda de 15 metres de diàmetre interior i de 30 d’exterior, amb passos de vianants i un espai reservat per a una parada d’autobús. El pressupost de l’obra és d’uns 500.000 euros, amb un termini d’execució de cinc mesos, i s’espera poder licitar i adjudicar els treballs en breu Cunillera, que avui visita Andorra,  també va estar a la duana de la Farga de Moles per conèixer la tasca que duu a terme la Guàrdia Civil en la lluita contra el frau fiscal i el contraban. 

Cunillera
afirma
aeroport
sistema
GPS
dos mesos

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte