Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la primera reunió de la nova executiva demòcrata.
Un moment de la primera reunió de la nova executiva demòcrata.

DA aborda la posada en marxa del comitè tripartit previst amb L’A i CC


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Demòcrates va abordar ahir les possibles vies per tal de determinar un mecanisme de coordinació que permeti activar el comitè tripartit de reunió de les executives que preveu l’acord de govern signat el maig passat amb Liberals d’Andorra i Ciutadans Compromesos. I és que el document, com va recordar la formació taronja en un comunicat, estableix una periodicitat mínima de tres mesos per a la realització d’aquestes trobades.
Aquest va ser un dels principals punts de l’ordre del dia que el secretari general demòcrata, Jaume Serra, va posar damunt la taula a la reunió de l’executiva per tal de donar compliment al punt de l’acord a tres bandes que afecta directament el partit. L’objectiu és trobar una fórmula àgil i eficient que permeti contribuir al bon funcionament de l’acord a nivell legislatiu i executiu. 
De fet, la d’ahir va ser la primera reunió de la nova executiva sorgida del congrés ordinari del juny passat, encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot. La reunió va servir perquè els representants del Consell General i del Govern traslladessin els eixos de l’activitat que desenvoluparan durant els pròxims mesos. 
D’altra banda, en el transcurs de la reunió l’executiva demòcrata va valorar de forma molt positiva la decisió presa pel comitè parroquial d’Andorra la Vella pel que fa al nomenament de Conxita Marsol com a cap de cartell dels Demòcrates a la capital de cara a les eleccions comunals del desembre vinent, una opció lògica tenint en compte que l’actual cònsol ja havia manifestat públicament en diferents ocasions la seva voluntat d’optar a la reelecció.
Precisament, amb relació a l’escenari que s’ha d’anar dibuixant ja de cara als comicis del desembre, l’executiva demòcrata va reiterar la voluntat de “respectar escrupolosament” les decisions preses per cada un dels comitès parroquials de la formació a l’hora de nomenar el seu candidat o candidata. 
Finalment, i ja des d’un punt de vista més d’organització interna, el comitè executiu també va començar a donar forma a les comissions del partit per tal que comencin a treballar al més aviat possible i abordin els principals temes de debat que posteriorment puguin traslladar-se a l’acció política, ja sigui a través de l’acció comunal, legislativa o executiva.

DA
aborda
comitè
tripartit
previst
posada en marxa
CC
L'A

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte