Diari digital d'Andorra Bondia
Els candidats de Demòcrates + Acció + Independents d’Escaldes-Engordany, ahir a la nit.
Els candidats de Demòcrates + Acció + Independents d’Escaldes-Engordany, ahir a la nit.

DA + Acció proposa ampliar l’hospital per la unitat de salut mental i addiccions


Escrit per: 
Victòria Gómez Pérez / Foto: Facundo Santana

Amb una sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany que va quedar una mica més gran del desitjat, però amb uns candidats visiblement nerviosos i emocionats, Demòcrates + Acció + Independents van presentar ahir al vespre les propostes per a una parròquia “privilegiada”, que ha vist com els dos últims caps de Govern, Xavier Espot i Antoni Martí, eren “fills” seus. L’equip encapçalat per l’excònsol escaldenca Trini Marín es va centrar especialment en afers socials, com l’ampliació de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell amb un nou edifici que permeti disposar d’espais més grans per millorar la qualitat assistencial del centre públic i la comoditat dels professionals i dels usuaris. “L’objectiu és donar més qualitat al servei per poder ampliar unitats com la de salut mental i conductes addictives, a més de millorar l’atenció integral als pacients oncològics i amb malalties neurològiques”, va explicar Marín. 

En una línia similar, la número 5, Laura Mas, va prometre qüestions cabdals com la integració del servei de podologia, formacions específiques per al tractament de persones amb discapacitat i el desplegament de la Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones. També va fer referència al reforç i professionalització del servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere i l’equiparació de les baixes per maternitat i paternitat. Com no podia ser d’una altra manera, l’habitatge també va centrar bona part de la presentació assegurant la col·laboració amb el Comú per a la promoció d’un edifici de lloguers a preu assequible a l’avinguda del Pessebre. 

Altres punts destacats van ser el medi ambient, en el qual es va anunciar l’ampliació de la xarxa de calor a noves zones de la parròquia més enllà del Clot d’Emprivat, i la cultura i el patrimoni, en què es va incloure la restauració de diferents ponts històrics, la rehabilitació de la Borda Sabaté o la col·laboració amb el Museu Carmen Thyssen i Andorra Turisme.

En definitiva, va considerar  Marín, una llista amb un projecte que “genera il·lusió amb persones de diferents sensibilitats i trajectòries, però amb voluntat de servei i que volen treballar per a la parròquia”. A més, va demanar entendre el creixement com un “concepte clau”, ja que sense ell el “benestar de les persones no seria possible”. En aquest sentit, el candidat de la nacional, Xavier Espot, que es va definir “50% escaldenc i 50% d’Engordany”, va apuntar que  “el creixement econòmic no és incompatible amb estar al costat de les persones”, si bé alguns problemes actuals són causa, justament, d’aquest creixement. “Però no l’hem d’aturar en sec”, va afegir, amb especial referència a l’acord d’associació. “Hem de ser capaços d’harmonitzar-lo i pal·liar-lo, perquè gestionar el creixement sempre serà millor que gestionar la recessió”. Així, Espot va defugir de promeses populistes i es va decantar per propostes de centre que mantinguin una Andorra “oberta al món” que en els últims anys ha superat “proves duríssimes, com la pandèmia i la crisi energètica, amb molt bona nota”.

Andorra
eleccions
escaldes
demòcrates
acció
hospital
Marín

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte