Diari digital d'Andorra Bondia
Palmitjavila i Montané van presentar la proposta econòmica al Pont de la Plana.
Palmitjavila i Montané van presentar la proposta econòmica al Pont de la Plana.

DA aposta per un model d’economia circular i un creixement sostenible


Escrit per: 
Redacció/Foto: DA

Demòcrates va presentar ahir  la seva proposta de model d’economia circular per garantir un desenvolupament sostenible. La candidata per Canillo, Meritxell Palmitjavila, i el número nou de la llista nacional, David Montané, van explicar al Pont de la Plana, a Escaldes-Engordany, el plantejament que defensarà el partit a les eleccions, que té com a objectiu reutilitzar productes a àmbits com l’agricultura i la construcció. 

Palmitjavila va dir que la proposta, inclosa als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), preveu modificar la Llei de residus per aconseguir que materials que són considerats així siguin catalogats com a “subproductes” i que, per tant, puguin ser aprofitats per a altres processos. Un  exemple seria el dels cereals restants de la producció de cervesa, que actualment s’han de destruir i que podrien ser utilitzats com a part de l’alimentació del bestiar.
De la seva banda, Montané va destacar que la proposta té beneficis “socials, econòmics i mediambientals” perquè té un “impacte directe” als comptes d’explotació de les empreses, es generen nous llocs de treball i “es deixa de contaminar”. Va afegir que l’economia circular gira al voltant de tres eixos: “reduir, reciclar i reutilitzar”.
Demòcrates vol posar en marxa accions per promocionar els hàbits de consum responsables i els productes de proximitat; reduir el malbaratament alimentari, la generació de residus i el consum de plàstics; implementar pràctiques de contractació pública sostenibles i eficients i donar suport i reconeixement a les empreses privades per dur a terme la seva feina de manera sostenible.

DA
aposta
model
economia circular
creixement sostenible

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte