Diari digital d'Andorra Bondia

DA construirà un aparcament d’unes 200 places al Falgueró


Escrit per: 
M. S. C. / DA

Demòcrates per Andorra d’Escaldes-Engordany proposa construir un nou aparcament a la parcel·la de 2.300 metres quadrats que el Comú obtindrà amb el desenvolupament de la unitat d’actuació del Falgueró.

El número dos de la candidatura, Marc Calvet, va explicar que aquests terrenys estan situats en una posició idònia ja que permeten connectar l’antiga clínica Meritxell i l’hospital.
També es millorarà la circulació de la zona, que ara és força complicada. Això s’aconseguirà amb la creació d’un nou vial des de l’actual pàrquing del Falgueró, a l’avinguda Fiter i Rossell, que anirà a sortir al carrer dels Escalls, aproximadament al davant de la zona d’urgències. Per sota d’aquest carrer hi haurà un espai comunal entre la clínica i l’hospital per fer-hi un equipament, que es podria destinar a ampliar l’hospital o a crear un nou aparcament. Aquesta última possibilitat és l’aposta de DA, ja que el pàrquing que hi ha actualment desapareixerà quan es faci el nou carrer. Així es passaria de les 75 places que hi ha actualment a unes 200. Calvet també va explicar que amb la construcció del vial s’eliminarà el doble sentit de circulació que hi ha al carrer dels Escalls amb la creació d’un gran giratori.
La corporació va aprovar de forma provisional el pla parcial de la zona en l’última sessió de comú. Ara cal esperar l’aprovació definitiva i posteriorment el propietari farà el desenvolupament urbanístic. Això podria ser una realitat l’any que ve.

Energies renovables

Demòcrates per Andorra utilitzarà energies renovables als edificis comunals en el cas que guanyi les eleccions. La número cinc de la candidatura, Magda Sinfreu, va explicar que aquesta serà una de les prioritats de la formació, tot i la difícil situació econòmica, ja que la preservació del medi ambient és “una responsabilitat amb les generacions futures”. Per aquest motiu, encarregaran estudis sobre els edificis públics per saber quines energies s’adaptarien millor a cadascun. Sinfreu va indicar que són estudis que cal fer de forma acurada ja que aquest projecte requereix una inversió important, tot i que no volen escatimar cap esforç en aquest àmbit.
En l’àmbit mediambiental, DA també aposta per donar continuïtat als projectes iniciats durant les últimes dues legislatures, millorar els serveis actuals i optimitzar recursos. A més, també preveu impulsar un segon camí interparroquial des del coll de Jou fins a Canillo que s’arranjaria amb la brigada comunal.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte