Diari digital d'Andorra Bondia

DA crearà un servei d’atenció i assessorament per a microempreses


Escrit per: 
Redacció/Foto:DA


El número dos de la llista nacional de Demòcrates per Andorra, Jordi Cinca, ha manifestat aquesta tarda a un polígon industrial de la capital el compromís que la formació té amb el col·lectiu d’autònoms. En aquest sentit, Cinca ha afirmat que un Govern liderat per DA crearà un servei d’atenció i assessorament per afavorir la posada en marxa i el posterior funcionament de les microempreses.

El candidat de Demòcrates per Andorra ha afegit que la petita empresa familiar és una prioritat per a la formació, fins el punt què DA inclou al programa “la revisió de la cotització dels autònoms a la CASS” per tal d’adaptar aquesta a la realitat de cada activitat econòmica. En aquest sentit, Cinca ha exemplificat que des de Demòcrates per Andorra estan disposats a treballar per analitzar el salari mig de cada branca d’activitat i, amb aquesta pauta, adaptar la cotització de cada autònom a les seves possibilitats.

D’altra banda, el número quatre de la llista nacional, Aleix Varela, ha afirmat que el teixit d’empreses associades al sector de la construcció, molt perjudicat per la crisi econòmica, també és un àmbit que preocupa especialment a DA. Concretament, Demòcrates per Andorra porta al seu programa electoral, tal i com ha recordat Varela, l’aposta per l’embelliment i la rehabilitació d’edificis després d’un estudi dels diferents sectors que permeti actuar dins unes línies estratègiques. A més, DA “aposta per l’adaptació a les noves energies” tot afavorint les conductes sostenibles en l’àmbit de la construcció mitjançant excepcions fiscals.

A aquestes dues línies d’actuació en l’àmbit de les empreses associades a la construcció, que donen feina a més de mil famílies, segons ha destacat Cinca, s’han de sumar dues propostes més. En aquest cas, DA “fomentarà que les adjudicacions estiguin lligades a la contractació d’empreses i treballadors del país” per afavorir la reactivació econòmica, al mateix temps que introduirà “mesures més contundents contra l’intrusisme, no només en l’àmbit del transport”. Finalment, Varela ha assenyalat que DA es compromet a que l’Administració compleixi els terminis de pagament a les empreses que prestin els seus serveis per evitar els actuals retards.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte