Diari digital d'Andorra Bondia
Esteve Vidal secretari organització DA
Esteve Vidal secretari organització DA

DA creu que la petició de dimissió de Cinca per part del PS és "irresponsable"


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.F.

El secretari d’organització de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, va sortir ahir en defensa del ministre de Finances, Jordi Cinca, després que el primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), David Rios, en demanés la dimissió per la seva vinculació a l’afer dels papers de Panamà, una petició que va qualificar d’“irresponsable” i que només es pot entendre des del punt de vista que “es tracta d’una estratègia política”.
Vidal va insistir que des de la formació demòcrata desconeixen els motius en què es fonamenta la demanda de dimissió quan de les manifestacions del ministre Cinca no se’n desprèn que hi hagi hagut “cap activitat il·lícita” i ni tan sols “cap activitat reprovable des del punt de vista ètic o moral”. 
En aquest sentit, el secretari d’organització de DA va incidir en la necessitat de “valorar” que el ministre s’anticipés i expliqués la vinculació amb la societat panamenya i va assegurar que es tracta d’una actitud “responsable” i que per tant “no mereix cap mena de càstig”. A més a més, Vidal va assegurar que “en cap cas” tot aquest afer “perjudicarà cap mena de negociació amb la Unió Europea o amb cap altre país”. Així mateix, i després que des de Liberals d’Andorra també es demanés al ministre de “fer un pas al costat”, el secretari d’organització de Demòcrates per Andorra va lamentar que des del PS i LdA s’estigui “intentant crear una espècie d’amalgama per confondre la societat” posant el cas del titular de Finances al mateix nivell que el cas de persones dels països veïns que “presumptament” sí que haurien utilitzat alguna societat panamenya per obtenir algun benefici fiscal, fet que “no pot ser similar” al de la societat per a la qual treballava Cinca, “ja que en aquell moment a Andorra no hi havia imposició directa”.
Vidal va voler respondre també a les manifestacions del portaveu de Raiffeisen.ad, Eusebi Nomen, fetes en un article d’opinió assegurant que és una pràctica a què “ja ens té acostumats” i habitual dels seus articles, que “molta gent llegeix però poca gent es creu”.
D’altra banda, el secretari d’organització de DA va assegurar que la formació és “optimista” de cara a una propera resolució de l’afer de BPA i va qualificar d’“èxit” que s’hagi rebut dues ofertes de dos fons d’inversió internacionals per adquirir Vall Banc. En aquest sentit, Vidal, que va recordar la pressió que s’ha exercit des d’alguns sectors sobre tot el procés de subhasta, considera que el fet que “hi hagi dues alternatives mostra la solidesa de la plaça financera”, a la vegada que “és una garantia de preservació i continuïtat de l’entitat a més a més dels llocs de treball”.

DA
Jordi Cinca
papers de Panamà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte