Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l’executiva d’ahir de DA.
Un moment de l’executiva d’ahir de DA.

DA critica l’incompliment de la Llei de partits de PS i Liberals


Escrit per: 
Agències/Foto: Jonathan Gil

El secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, es va mostrar ahir sorprès pel grau d’incompliment de la Llei de finançament de partits per part de Liberals d’Andorra (LdA) i del Partit Socialdemòcrata (PS) que reflecteixen els informes del Tribunal de Comptes. Vidal, que considera que les dues formacions hauran d’explicar els motius d’aquests incompliments, va criticar, d’una banda, que LdA no hagi presentat els comptes, i, de l’altra, que el PS hagi pagat amb els diners públics de la subvenció despeses privades.
El secretari general de DA també va reconèixer que hi ha diferents organismes, com la CASS o el SAAS, dels quals el Tribunal de Comptes assenyala que s’han atorgat algunes primes que no estan previstes per la llei. “Crec que totes aquestes situacions no són còmodes i, per tant, el que hauran de fer és anar-ho regularitzant a poc a poc”, va indicar.
D’altra banda, Vidal es va mostrar obert a analitzar les ILP que volen presentar els sindicats per canviar el sistema electoral i fer una llei de responsabilitat política, ja que “qualsevol iniciativa legislativa que rebi un suport popular, que ja veurem quin suport rep, ha de tenir l’escolta que es mereix”. No obstant, el dirigent demòcrata va recordar que la seva formació no és partidària de reformar la Llei del règim electoral i del referèndum.

DA
incompliment
llei de partits
PS
liberals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte