Diari digital d'Andorra Bondia

DA de la capital fa una crida a seguir l’exemple d’Escaldes


Escrit per: 
M. F.


Seguir l’exemple d’Escaldes-Engordany aquests vuit anys i aconseguir que Andorra la Vella recuperi la importància que va tenir ara fa uns anys i que ara sembla haver perdut.

Aquesta és una de les idees que la candidatura de Demòcrates per Andorra per Andorra la Vella va exposar a les persones que van anar a escoltar-los a la reunió de poble que es va celebrar a la zona de Príncep Benlloch. Aquesta dinamització que la capital necessita passa, a curt termini, per millorar la rotonda de la Margineda i la senyalització, perquè els turistes entrin cap al centre i sàpiguen on poden estacionar i on poden fer les seves compres, segons va manifestar el candidat a cònsol major, Carles Torralba.
Torralba també va lamentar que les inversions que s’ha fet en els darrers anys no hagin contribuït a dinamitzar la parròquia i en canvi han fet multiplicar el deute comunal. En aquest sentit va recordar que quan ell va marxar de la corporació el deute estava fixat en set milions i en canvi ara puja a “63 milions”.
Per mirar de redreçar la situació, DA proposa en primer lloc, aquestes millores que han de servir perquè més turistes visitin Andorra la Vella, i també exposen la necessitat de mancomunar serveis, no només amb els comuns, sinó també amb el Govern. Torralba va posar en relleu que, pel que fa a la gestió de l’administració, rebaixaran el salari dels polítics un 15% “com a mínim”, que no hi haurà consellers a ple temps i que el personal de confiança estarà reduït “a la mínima expressió”. Un altre eix per a la reactivació és l’aposta per les noves tecnologies, un projecte que es podria concentrar a la zona de la Comella.
En l’acte també hi eren presents dos ministres, el de Finances, Jordi Cinca, i el d’Interior, Marc Vila. Cinca va remarcar que els assistents difícilment anirien a una altra reunió en què es parlés de país, però va recordar que en els moments difícils que viu Andorra el que és necessari és que les corporacions comunals i el Govern vagin de la mà, i va concloure que si les administracions comparteixen la mateixa filosofia serà més fàcil “tirar endavant” determinades propostes.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte