Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la prensentació del 6è Congrés, aquesta tarda.
Un moment de la prensentació del 6è Congrés, aquesta tarda.

DA debatrà d’economia, temes socials i llengua al 6è Congrés


Escrit per: 
E. A. A. / Foto: Demòcrates

Demòcrates per Andorra (DA) celebrarà dissabte el seu sisè Congrés ordinari, obert a tota la militància del partit en format presencial. Durant el Congrés, es debatran i votaran un total de set ponències “que tracten temes de país i d’actualitat, que copsen neguits del dia a dia del ciutadà i que volen contribuir a donar solucions”, tal com ha subratllat la secretària d’Organització, Rosalina Areny, en la roda de premsa oferta avui a la seu del partit. 

Els temes de les ponències, treballats durant la primavera passada per les diferents comissions de Demòcrates, són la salut mental, les ajudes socials, la sostenibilitat de les pensions, la diversificació de l’economia, el suport a les empreses, la proposta d’Acord de Joventut i el foment del català. Aquests dos darrers temes arribaran al Congrés a proposta de la secció jove del partit, fet que el secretari general, Jaume Serra, va voler remarcar, tenint en compte “les dificultats” per treballar en el context de la pandèmia de Covid-19. Serra ha anat més enllà del reconeixement dels joves i va felicitar els participants de les diferents comissions per “la qualitat i la solidesa” de les aportacions que han fet, ja que “són propostes amb molt de contingut i no pas idees de cafè”. Les qüestions tractades surten majoritàriament del pla d’acció de govern H23, però la voluntat del partit era abordar-les “des de la perspectiva de la gent de carrer per tenir una visió més àmplia”.

DA no va poder dur a terme el 6è Congrés ordinari l’any passat per culpa de la pandèmia. En aquesta ocasió, i amb la militància aplegada a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, el partit no només celebrarà la tornada a la normalitat, sinó també el seu desè aniversari. La secretària d’Organització ha destacat que l’efemèride demostra “la solidesa” del projecte i que ja fa una dècada que Demòcrates “contribuïm a escriure la història d’Andorra”. Pel seu cantó, Jaume Serra ha avançat que en el discurs tindrà “un record” per a les persones que van jugar un paper destacat als inicis de DA. Així, el secretari general vol aportar una mirada “transgeneracional” a la història del partit.

DA
economia
temes socials
llengua
Congres

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte