Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la darrera executiva de Demòcrates per Andorra.
Un moment de la darrera executiva de Demòcrates per Andorra.

DA defensa la “legalitat” i “transparència” de la recent adjudicació a SPAI


Escrit per: 
Redacció/Foto: M.T.

Demòcrates per Andorra va sortir al pas ahir de les crítiques per l’adjudicació d’uns treballs informàtics a l’empresa SPAI, amb vincles familiars  amb el cap de Govern, i en va defensar “la legalitat”.
A la  vegada, en un comunicat fet públic per la formació, l’executiva demòcrata rebutja les acusacions expressades públicament pels partits polítics de l’oposició, així com pels sindicats amb relació a un procés que consideren que “s’ajusta totalment a dret i que s’ha desenvolupat amb la màxima transparència i seguint els preceptius procediments administratius”.
Per això, i en la línia de les manifestacions de dimecres del ministre portaveu, DA es mostra convençut que “ens trobem davant un nou intent de malmetre l’honorabilitat del Govern que, en aquest cas, es tradueix en un atac directe al cap de l’executiu i s’utilitza  com a únic argument la relació de parentiu del titular de l’empresa adjudicatària amb Antoni Martí”.
D’aquesta manera, i després de les explicacions per part de l’executiu, la formació  insisteix que aquesta polèmica “és fruit de la mala fe d’aquelles persones que l’han generat, sent perfectament coneixedores de tots els elements d’aquesta adjudicació, així com dels seus antecedents”.
En  aquest sentit, l’executiva de Demòcrates per Andorra es fa seves les explicacions donades pel portaveu de l’executiu i assegura que l’especificitat tècnica que la Llei de contractació pública estableix per  fer l’adjudicació directa “està plenament justificada, i que l’empresa adjudicatària és l’única que pot prestar el servei objecte del concurs”.
Per això DA es referma en el convenciment que tot aquest afer només pot respondre a “la voluntat d’enrarir el clima polític i d’intentar obstaculitzar l’acció d’un Govern que impulsa un procés de canvis i de transformació que no tothom està disposat a acceptar”, i exigeix que aquesta oposició “es faci en el marc del joc net i dels mecanismes que la democràcia posa a l’abast de tots els actors que hi interactuen: des dels càrrecs electes fins als grups de pressió”.
Finalment, l’executiva demòcrata reitera el seu “suport a l’acció” del Govern, així com a l’“honorabilitat” de tots els seus membres.

 

DA
legalitat
recent
SPAI
transparència
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic