Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la compareixença d'aquest dimarts.
Un moment de la compareixença d'aquest dimarts.

DA denuncia que el Comú d’Escaldes incompleix la llei de finances comunals i valora accions


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: DA

L’oposició demòcrata al Comú d’Escaldes-Engordany ha denunciat aquest dimarts que la majoria incompleix la Llei de finances comunals “des que va guanyar les eleccions”, tenint en compte que no ha fet públiques les memòries trimestrals d’execució del pressupost. Com tampoc ha aprovat encara el tancament dels comptes del 2020. La minoria considera que la situació és insostenible, que la transparència “brilla per la seva absència des de fa un any i mig”, i per això ha remarcat que si no es prenen mesures urgents per posar-hi solució, estudiaran emprendre altres accions, tot i que no han volgut precisar quines.

Les liquidacions del pressupost que no s’han presentat corresponen al primer, segon, tercer i quart trimestre del 2020. El conseller demòcrata Jordi Vilanova ha recordat que el cònsol menor va informar-los a l’octubre de l’any passat que estaven fent unes comprovacions als informes dels comptes trimestrals i que els presentarien en breu, però d’això han passat set mesos. “És inadmissible la falta de transparència, la falta de respecte vers la minoria i la falta de responsabilitat política”, ha lamentat. A més, ha retret al cònsol menor que consideri com a no prioritari el tancament dels informes trimestrals. Els consellers demòcrates també critiquen que en el pressupost del 2021 la minoria hi detectés més de vuit errades.

Davant d’això, Vilanova no considera vàlids els arguments donats per la majoria, que atribueix les disfuncions a Finances a la manca de personal en aquest departament. Remarca que està format per tres eventuals i una assessora de Finances, a qui li han criticat que no sigui capaç de complir amb la Llei de finances comunals. A més, ha observat que “si la majoria pot comprar un foodtruck per adjudicació directa, pot fer el mateix per contractar una empresa externa que ajudi a posar al dia els comptes”. És per tot plegat que la minoria ha reclamat a la cònsol major, Rosa Gili, que “assumeixi la seva responsabilitat i prengui mesures urgents” per redreçar la situació.

A banda, l’oposició també ha retret que la majoria no hagi impulsat “cap proposta concreta” per resoldre el problema de l’habitatge.
A l’últim, els demòcrates escaldencs també s'han referit a la pròxima incorporació al Govern com a ministra de l’excònsol de la parròquia i companya de files Trini Marín. El conseller Miquel Aleix destaca que “la incorporació de Trini Marín al consell de ministres només pot ser que favorable”, ja que millora la presència d’Escaldes-Engordany al si de l’Executiu.

 

 

escaldes
DA
pressupost

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte