Diari digital d'Andorra Bondia
DA farà taules de treball per mirar d’“enfortir la participació ciutadana”
DA farà taules de treball per mirar d’“enfortir la participació ciutadana”

DA farà taules de treball per mirar d’“enfortir la participació ciutadana”


Escrit per: 
Agències/Foto: Jonathan Gil

Demòcrates vol “enfortir la participació ciutadana” i per aquest motiu, entre altres propostes, han inclòs en el programa la idea de dur a terme “taules de treball amb la ciutadania” que se celebrarien dos cops a l’any i que servirien perquè la població fes les seves propostes o reflexions a partir “dels problemes que es detectin” o dels temes que es cregui que mereixen una major reflexió, d’acord amb les enquestes del CRES. 
Així ho va explicar ahir la número dos a la llista nacional, Roser Suñé, que va precisar que  Demòcrates veu el programa electoral com “un contracte amb la ciutadania” a través del qual expressen el compromís de dur a terme les propostes que s’hi recullen, però va afegir que la intenció és saber quina és l’opinió de la ciutadania, “no esperar quatre anys” perquè es torni a manifestar. D’aquesta manera, es vol que la gent pugui “sentir-se escoltada i aportar idees”.
Per això caldrà que hi hagi “una sensibilització” perquè hi hagi aquesta implicació a dir-hi la seva sobre la gestió que fan les persones que han estat escollides. En cap cas, va emfasitzar la número dos de la nacional demòcrata, es tracta de demanar als ciutadans que decideixin, és a dir, “no se’ls traspassa” la responsabilitat de decidir.
Suñé va admetre que també serà important que la gent vegi que les seves propostes tenen un retorn, i va destacar que la voluntat seria que “el màxim possible” dels suggeriments que es posessin sobre la taula tinguessin una resposta en l’acció del Govern. En aquest sentit, va afegir que per a això caldrà “preparar bé” aquesta participació, que la gent tingui al seu abast tota la informació sobre quines accions s’han dut a terme ja amb relació a les propostes que es puguin fer i com es volen continuar desenvolupant, i en cas que no es duguin a terme, el perquè. Hi haurà d’haver, per tant, “transparència”.
Una altra proposta que va en la línia de fomentar la participació ciutadana, és crear un  web on s’expliqui el desenvolupament dels projectes.

DA
taules
d’“enfortir la participació ciutadana”
treball
mirar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte