Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la primera reunió que van mantenir els quatre consellers generals liberals amb Xavier Espot i Roser Suñé.
Un moment de la primera reunió que van mantenir els quatre consellers generals liberals amb Xavier Espot i Roser Suñé.

DA i L’A avaluen els punts en comú del programa per l’acord de Govern


Escrit per: 
M. S / M .P .A /Foto: Jonathan Gil

Encara no 24 hores després que l’executiva ampliada de Liberals d’Andorra (L’A) avalés l’inici de les negociacions amb Demòcrates per explorar les vies per donar estabilitat a la legislatura ja sigui entrant a formar part del Govern o amb acords puntuals al Consell General, el candidat a cap de Govern demòcrata, Xavier Espot, i el president liberal, Jordi Gallardo, van reunir-se ahir al matí per començar a posar fil a l’agulla.

Així, segons van confirmar des de L’A, en la trobada es va posar damunt la taula l’elaboració d’un acord de legislatura a partir dels punts en comú dels programes electorals d’ambdues formacions, que per tant a partir d’ara avaluaran la globalitat de les propostes dels dos partits per determinar en quines hi ha major confluència.
En la reunió, Espot i Gallardo també van intercanviar opinions sobre com haurien de ser els principis de funcionament d’un possible govern de coalició amb el qual les dues formacions se sentin còmodes.
Malgrat que, segons van assegurar algunes fonts properes a la negociació entre liberals i demòcrates, les converses estarien “força avançades” i l’acord, que “es protocol·litzaria” davant notari, “força enllestit”, des de L’A s’insistia en el comunicat fet públic ahir que “l’última paraula la tindran els òrgans de govern de Liberals d’Andorra que hauran d’aprovar en darrera instància l’acord al qual es pugui arribar durant les negociacions” que s’estan portant a terme.
Per la seva part, després de la reunió, Espot es va voler mostrar prudent, tot i que sí que va destacar que des de les files demòcrates “veiem amb bons ulls que el partit hagi mandatat als representants liberals explorar la possibilitat de pactar algun tipus de suport a la governabilitat que s’haurà de concretar en els pròxims dies”.
En aquest sentit, el candidat a cap de Govern taronja, que va reiterar que més enllà de les coincidències programàtiques i ideològiques els “agradaria que hi pogués haver una participació dins del Govern”, va confirmar la continuïtat de les reunions amb Liberals d’Andorra si bé va assegurar que encara n’hi haurà també amb Terceravia i Ciutadans Compromesos per explorar aquestes possibilitats. I és que des de Demòcrates es busca “un suport que no només pugui garantir la investidura, sinó l’estabilitat durant els pròxims quatre anys”, com va recordar Espot.

DA
L’A
avaluen
punts
programa
acord
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte