Diari digital d'Andorra Bondia

DA i PS acorden que l’IVA es dirà impost general indirecte


Escrit per: 
Agències

La comissió legislativa de Finances va tancar ahir el text de l’IVA, amb la majoria de les esmenes aprovades per unanimitat. El grup demòcrata havia presentat 77 esmenes, i un 90%, segons el conseller demòcrata Daniel Armengol, han estat acceptades pels socialdemòcrates.

El que han pactat els dos grups és el canvi de nom de l’impost, que en comptes de dir-se IVA, com diu la proposició de llei del PS, o TVA, com suggerien els demòcrates, s’anomenarà impost general indirecte (IGI). La decisió respon a la voluntat d’“andorranitzar-lo”, en lloc de calcar-lo de l’impost dels països veïns.
Una de les esmenes més importants de DA volia establir el tipus del 0% per a les prestacions sanitàries, socials i educatives i per als arrendaments d’habitatges. Hi han donat el seu suport, també, els socialdemòcrates, però, en canvi, no han estat d’acord amb l’increment del tipus de gravamen a les comissions dels serveis financers, ja que mentre que el PS establia un 8% DA proposava un 9,5%. Tot i el vot en contra del PS, però, la majoria demòcrata ha aprovat la modificació, cosa que permetrà un increment de la recaptació en 12 milions d’euros respecte a la proposta del PS.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte