Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de DA dedicada a la problemàtica de l’habitatge.
Un moment de la sessió de DA dedicada a la problemàtica de l’habitatge.

DA lloa “el plantejament ampli” pel problema dels lloguers


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Demòcrates per Andorra va fer  ahir una nova sessió monogràfica per a militants, la sisena ja, dedicada, en aquesta ocasió, a conèixer i analitzar el conjunt de mesures que el Govern ha treballat durant els darrers mesos per pal·liar la manca d’habitatges de lloguer i les conseqüències que aquesta conjuntura té sobre el mercat, segons va informar la formació en un comunicat. 
DA avala les mesures plantejades, que va explicar el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ja que entén que “el plantejament del Govern s’ha fet des d’una perspectiva àmplia que té en compte aquells elements en els quals cal actuar per revertir la situació i consolidar un entorn estable”.
Concretament, el ministre va detallar als participants en la sessió fins a cinc mesures, unes iniciatives que, tal com va avançar en seu parlamentària,  s’inclouran en una llei òmnibus. Així, Espot va plantejar el fraccionament del pagament de la cessió econòmica de sol urbà consolidat en aquells casos en què es contempli la construcció d’habitatges destinats al mercat de lloguer, també amb la possibilitat de fer extensiu als promotors aquest fraccionament al pagament de l’impost comunal sobre la construcció.
En l’àmbit de la rehabilitació d’edificis, el ministre va proposar una rebaixa de les exigències normatives en els edificis de lloguer que hi ha, així com la possibilitat d’autoritzar obres de rehabilitació integral d’edificis que estiguin fora d’ordenació si l’objectiu és posar habitatge de lloguer al mercat.
Finalment, en l’àmbit impositiu, Espot va explicar les propostes per gravar els pisos buits, per aplicar rebaixes sobre l’ITP i l’IGI i perquè l’impost sobre els pisos turístics sigui superior a l’impost que s’aplica sobre els rendiments arrendataris.

DA
lloa
problema
lloguers
el plantejament ampli

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte