Diari digital d'Andorra Bondia
Suñé, Espot i Molné van presentar el vídeo #SíSí pels 26 anys de la Constitució.
Suñé, Espot i Molné van presentar el vídeo #SíSí pels 26 anys de la Constitució.

DA manté que es pot arribar a un acord amb la UE sense renunciar a la sobirania


Escrit per: 
Redacció/Foto: Demòcrates per Andorra

Demòcrates per Andorra considera que es pot arribar a un acord d’associació amb la Unió Europea sense renunciar a la sobirania. Així ho va assegurar ahir la número 4 de la llista nacional de la formació, Ester Molné, que va fer un balanç positiu de l’acord assolit pel que fa a la lliure circulació de mercaderies ja que “permetrà el sector de la indústria del tabac i el nostre sector ramader i agrícola d’adaptar-se i preservar el seu futur”.
Molné, que va incidir també en l’objectiu de poder mantenir una política pròpia d’immigració en la negociació de la lliure circulació de persones, va fer aquestes manifestacions en l’acte de presentació del vídeo #SíSí, fet per commemorar els 26 anys de la Constitució, i que té com a fil conductor temes sobre els quals girarà la imminent campanya electoral.
Així, el candidat de DA a cap de Govern, Xavier Espot, va assegurar que preservar les especificitats del país “és compatible” amb el fet d’avançar en els debats actuals com poden ser l’acord d’associació amb la UE, l’exclusivitat de la nacionalitat andorrana i el reconeixement dels drets de les dones. 
Espot, que també va estar acompanyat per la número dos de la candidatura, Roser Suñé, va assegurar ser “garant de posicions centristes, equilibrades i moderades” que no obliguin a fer renúncies que puguin ser “doloroses” i de les quals “ens podríem penedir un cop s’implementin”. A la vegada, el candidat demòcrata va remarcar que “tampoc es poden adoptar posicionaments des de l’immobilisme com a excusa per no avançar”.
El candidat a cap de Govern taronja va destacar també que tancar un acord d’associació obrirà la porta perquè els ciutadans andorrans tinguin més facilitats dins la UE per estudiar i treballar de manera que “no tindrà sentit que haguem d’obtenir una altra nacionalitat”.

DA
manté
arribar
acord
ue
renunciar
sobirania

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte