Diari digital d'Andorra Bondia
Els integrants de la candidatura parroquial de Terceravia en la penjada de cartells.
Els integrants de la candidatura parroquial de Terceravia en la penjada de cartells.
Els candidats d’SDP van estar acompanyats per la plana major de la formació.
Els candidats d’SDP van estar acompanyats per la plana major de la formació.
L’exconsellera Rosa Gili és la cap de llista d’Acord a Escaldes-Engordany.
L’exconsellera Rosa Gili és la cap de llista d’Acord a Escaldes-Engordany.
La demòcrata Sílvia Calvó va afirmar que el repte és “governar amb majoria”.
La demòcrata Sílvia Calvó va afirmar que el repte és “governar amb majoria”.

DA presenta un projecte “renovat” i d’Acord es veu com a “alternativa”


Escrit per: 
Redacció / FOTO: J.R./d'Acord/DA

La parròquia d’Escaldes-Engordany s’ha convertit, en els darrers comicis generals i parroquials, en un feu inexpugnable dels demòcrates. Els socialdemòcrates, amb una candidatura  que encapçala l’ex-consellera general Rosa Gili, aspiren a posar-li les coses difícils al partit hegemònic dels últims anys, que compta amb l’exministra Sílvia Calvó com a cap de llista. La candidatura parroquial més matinera va ser la de Terceravia, amb Josep Pubill i França Riberaygua al capdavant. Pubill va ressaltar que es tracta d’una candidatura “nova” que defuig dels dos grans blocs, els de demòcrates i socialdemòcrates, i amb un programa “realista i basat en el rigor econòmic i tocant de peus a terra, i que a la vegada fuig de la tecnocràcia i del populisme”.  El número 1 de Terceravia considera que “la població no està contenta amb moltes coses que s’han fet” i afirma que també hi ha mancances a nivell parroquial. En aquest sentit, apunta una nova rotonda entre la de la Dama de Gel i la del km 0 com una possible obra per executar.

Els següents a penjar els cartells van ser els candidats de Progressistes-SDP, Elisabet Zoppetti i Marc González, que van estar acompanyats per la plana major del partit. Zoppetti encapçala un projecte “pensat per als ciutadans” i que posa especial èmfasi “en la part social”. “Si la gent millora, el país millorarà”, va deduir. En aquest sentit, creu que la gent gran de la parròquia està “oblidada” perquè “falta alguna infraestructura” per a aquest col·lectiu. A més, creu que una assignatura pendent és “revitalitzar la part alta”. 
Per la seva banda, la concurrent de d’Acord, Rosa Gili, va demanar  el vot per a la seva candidatura “perquè cal un canvi” després de 8 anys en els quals “ha faltat diàleg, consens i participació”. Així, va assegurar que la d’Acord és “l’única alternativa, amb el Partit Socialdemòcrata i Liberals d’Andorra, al govern actual”. En aquest sentit, va defensar que “és el moment que hi hagi un canvi, per la democràcia i per unes maneres diferents, crec que el que convé ara és que es treballi en benefici de tots”.
Els últims a penjar els cartells a la parròquia escaldenca van ser els Demòcrates. La cap de llista de DA, Sílvia Calvó, va assegurar que encara la campanya amb molta il·lusió i “amb un projecte renovat” i amb la voluntat d’arribar al màxim nombre d’electors “per tal que Escaldes contribueixi a assolir una majoria per governar”. Calvó va manifestar que presenten “amb il·lusió” un projecte “renovat” amb el qual volen arribar a “cada elector”, tot i ser conscients que hi ha “molts electors”, ja que són més de 5.000. El repte, va dir, poder aportar els consellers necessaris per aconseguir “governar amb majoria”. El fet de ser un feu demòcrata, va afegir, és per a ells una gran responsabilitat que afronten amb “seriositat i rigor”.

 

 

 

 

eleccions generals
Escaldes-Engordany
d'acord
DA
SDP

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte