Diari digital d'Andorra Bondia
El candidat número 7, Enric Castellet, acompanyat de la número 6, Lorena Jordana, ahir a l’edifici comunal de Fiter i Rossell.
El candidat número 7, Enric Castellet, acompanyat de la número 6, Lorena Jordana, ahir a l’edifici comunal de Fiter i Rossell.

DA preveu un paquet de mesures per assolir “lloguers assequibles”


Escrit per: 
Meritxell Prat

Els candidats de DA a Escaldes-Engordany asseguren que el problema de l’habitatge “ens preocupa a tots”, i és per aquest motiu que en la seva proposta electoral per a les comunals “volem aportar solucions a curt, mitjà i llarg termini”. Segons va explicar el número 7 de la llista, Enric Castellet, totes les seves idees passen per actuar sobre l’oferta. “Hem de regular l’oferta d’habitatges perquè realment sigui efectiu poder abaixar els lloguers”. 

Entre les solucions que es proposen, va explicar que es posarà a disposició del Govern el terreny que hi ha davant del cementiri de l’avinguda del Pessebre perquè el pugui utilitzar en el fons publicoprivat d’habitatge que es vol imposar. En segon lloc s’ha estudiat la possibilitat de convertir les plantes superiors de l’edifici comunal de Fiter i Rossell, que acull el CAP, en habitatges de lloguer. Això comportaria el trasllat d’algunes activitats socials que s’hi fan, però va garantir que ni el CAP ni els “serveis bàsics” per al barri no es tocaran.

Demòcrates també ha previst incentivar els promotors perquè “en comptes de pagar-nos compensacions econòmiques, ens entreguin pisos que es destinarien a lloguers assequibles”. Igualment, es vol allargar la moratòria per reformar edificis destinats a l’arrendament, reduir temporalment la cessió econòmica si els habitatges són per llogar i reconvertir pisos turístics en lloguer residencial.

DA
paquet
mesures
lloguers
assequibles
escaldes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte