Diari digital d'Andorra Bondia

DA proposa canvis en la llei educativa per a l’homologació de les titulacions


Escrit per: 
M. F.


Demòcrates per Andorra (DA) ha explicat les línies bàsiques que volen seguir en educació, i que passen, fonamentalment, per modificar la Llei qualificada de l’educació i els reglaments que en depenen per fomentar determinats aspectes, com ara l’homologació de títols i la mobilitat dels professors, així com la clarificació de la situació dels ajudants de mestre dels sistemes educatius espanyol i francès.

En una roda de premsa oferta per candidats de les llistes nacionals i territorials es va manifestar que un altre dels objectius en matèria educativa és potenciar el coneixement de les llengües perquè tots els alumnes puguin ser, si més no, bilingües, i també pretenen afavorir els coneixements de les noves tecnologies.
Pel que fa a la modificació de la llei i dels reglaments que en deriven, el número nou a la llista nacional, Josep Anton Bardina, va assenyalar que l’homologació de títols és totalment necessària, perquè, per exemple, els alumnes que han fet ciències de l’educació a la Universitat d’Andorra (UdA) es troben que ara només poden exercir a Andorra, i per tant va destacar que cal que el Govern vetlli perquè tots els títols estiguin homologats, perquè els estudiants puguin desenvolupar la seva tasca laboral arreu.
Respecte al foment de determinades matèries, el número dos per la parròquia d’Escaldes, Vicenç Mateu, va remarcar que és “fonamental” potenciar l’ensenyament de les llengües, així com de les noves tecnologies, a més a més de reforçar la formació bàsica.
Mateu també va insistir que cal donar a conèixer els avantatges que els alumnes poden tenir si decideixen fer estudis superiors a França, per equilibrar la balança, que es decanta cada cop més cap a Catalunya i Espanya. En aquest sentit, va lamentar que això passi ja que considera que els joves es podrien formar en escoles de molt nivell a França.
Bardina va insistir que caldrà fer canvis curriculars en la segona ensenyança, d’una banda, per preparar els alumnes que no vulguin fer estudis superiors, i per tant per poder-los ajudar en la integració laboral; i de l’altra en el batxillerat, perquè els estudiants puguin superar les proves que exigeixen les universitats per a l’accés als estudis, ja que va exposar que ara els alumnes estan preparats per passar la Prova Oficial de Batxillerat andorrana, però no moltes de les proves que es demanen en determinades facultats, ja que no han cursat algunes de les matèries.
Per la seva banda, el suplent a la llista d’Andorra la Vella, Carles Torralba, va insistir en el fet que és necessari fomentar “l’escola al llarg de la vida” i aprofitar d’aquesta manera les possibilitats que ofereixen els diferents centres més enllà de les classes habituals.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte