Diari digital d'Andorra Bondia
Cèsar Marquina i Ester Molné, ahir davant l’edifici Els Arcs de la Massana.
Cèsar Marquina i Ester Molné, ahir davant l’edifici Els Arcs de la Massana.

DA proposa crear un fons publicoprivat per finançar projectes emprenedors


Escrit per: 
Agències

Demòcrates vol impulsar l’emprenedoria i la innovació, i per aquest motiu proposen la creació d’un fons publicoprivat per poder finançar projectes que vagin en aquesta direcció. “Defensem i impulsarem projectes d’emprenedoria i innovació”, va destacar ahir el número 14 de la llista nacional, Cèsar Marquina, que va subratllar que precisament un dels “aspectes clau” perquè aquestes empreses puguin tirar endavant és el finançament.

Així, la formació taronja creu que cal fomentar “les sinergies entre la Universitat d’Andorra, Actua i el Niu”, l’acceleradora i incubadora d’empreses d’Andorra Telecom, per “garantir la transferència de coneixement” entre les tres parts i facilitar el naixement i el creixement d’aquest tipus d’empreses innovadores i emprenedores, ja que poden “ser un motor” de la diversificació econòmica.
Des de Demòcrates són conscients, però, que un dels “punts més complicats” perquè aquest tipus d’empreses es posin en marxa és el finançament, tot i que aquest sol ser, en aquests casos, privat. Per això  proposen aquest fons publicoprivat per donar accés a ajudes a les empreses que compleixin uns criteris. Marquina, que va fer aquestes manifestacions acompanyat de la número cinc, Ester Molné, tot just davant del Niu d’Andorra Telecom, va recordar que aquest és un projecte de la companyia de telecomunicacions que s’emmarca en el seu vessant de responsabilitat social corporativa. Va reconèixer que “costa arrencar”, i més perquè no hi ha una cultura sobre l’emprenedoria i la innovació, però que porta ja un parell d’anys funcionant. El model, va afegir, està constantment revisant-se per garantir la seva sostenibilitat i que no sigui només un projecte que depengui d’Andorra Telecom, sinó que acabi esdevenint “un motor de les empreses tecnològiques emergents” perquè això acabi contribuint al teixit empresarial i econòmic del país. 
Sobre la companyia de telecomunicacions, Marquina va destacar que un dels reptes serà defensar en les negociacions amb Europa el manteniment del monopoli. A més, va afegir, caldrà que per “mitigar la caiguda” dels ingressos per itinerància es continuï negociant amb els operadors, de tal manera que es pugui mantenir els ingressos per aquest concepte entre els 20 i els 24 milions. Un altre dels eixos serà continuar treballant per la diversificació, “recercant oportunitats que permetin garantir ingressos recurrents” en cas de la davallada dels de la itinerància.

 

DA
emprenedoria
innovacio

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte