Diari digital d'Andorra Bondia

DA proposa informar a través del mòbil sobre els aparcaments que hi ha al país


Escrit per: 
Agències / Foto: N.M.

La candidata de Demòcrates per Andorra a la llista territorial d'Andorra la Vella, Sílvia Riva, i el candidat suplent Carles Torralba han presentat aquest diumenge al matí les propostes del partit en matèria de circulació. La candidata ha considerat necessària una major informació als visitants sobre l'oferta d'aparcaments del país 'per afavorir que puguin deixar el cotxe amb facilitat i gaudir de l'oferta comercial i d'oci'.

Per a això ha parlat tant de la instal·lació de panells de senyalització a l'entrada dels nuclis urbans com d'informar a través del telèfon mòbil mitjançant una possible aplicació per smartphones. D'altra banda, i també per a afavorir el turisme, Torralba ha suggerit una ampliació de la informació que s'ofereix als visitants, que es podria fer mitjançant el butlletí ja existent Un mes a Andorra, però incloent-hi la participació dels privats per informar també sobre cinemes i locals d'oci nocturn.

Demòcrates per Andorra ha presentat aquest diumenge al matí noves propostes del seu programa electoral. En aquest cas ha estat la número ú de la llista territorial d'Andorra la Vella, Sílvia Riva, l'encarregada de presentar noves mesures que van destinades a un dels eixos principals del seu programa, que és la reactivació del comerç. Riva ha explicat que l'aparcament és una eina important per afavorir el comerç, perquè 'per poder gaudir de tota l'oferta comercial, cultural i de restauració del país cal poder deixar el cotxe amb facilitat'.

Per facilitar l'aparcament als visitants, les propostes de la candidata no van enfocades a un augment de l'oferta de places sinó a una millora de la informació. D'una banda, DA pensa en instal·lar panells de senyalització a l'entrada dels nuclis urbans, en els que s'informi dels diversos aparcaments que hi ha als voltants, ja que segons Riva 'hi ha prou oferta, però hi ha uns que es coneixen més que altres'.

Una altra mesura proposada per la candidata és que aquesta informació es pugui facilitar també mitjançant les noves tecnologies, i per això ha parlat de la possibilitat de fer servir alguna aplicació per a telèfons mòbils a través de la qual es pugui saber on estan els aparcaments més propers. Per donar a conèixer aquesta eina als turistes, la idea seria informar-los al creuar la frontera. La manera de desenvolupar aquesta proposta encara no s'ha concretat, però segons Riva no seria complicat i 'suposarà un cost relatiu que entraria dins del nostre principi d'austeritat'.

Pel que fa a l'oferta d'aparcaments, Riva no considera que sigui insuficient, i assegura que DA no es planteja invertir des de l'Administració en noves infraestructures d'aquesta mena, però que a través d'una modificació de la llei del sòl es podria encoratjar els privats per a la construcció de nous aparcaments.

Butlletí informatiu

El candidat suplent Carles Torralba, per la seva banda, ha parlat d'una altra proposta del partit per fomentar el turisme. Aquesta consistiria en ampliar la informació sobre les activitats culturals i lúdiques del Principat, i ha suggerit que es podria fer amb el butlletí ja existent, Un mes a Andorra. La idea del candidat és aconseguir una coordinació del Govern, comuns i privats per ampliar la informació que es dóna i incloure els cinemes i locals d'oci.

Quant al format del butlletí seria en paper però es podria consultar també a través de la xarxa perquè els visitants sabessin les activitats programades abans d'arribar a Andorra, i així 'seria una manera més d'atraure els turistes'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte