Diari digital d'Andorra Bondia

DA proposa una llei per protegir els espais naturals i un pla d’embelliment


Escrit per: 
M. F. / Foto: DA


Els números dos a les llistes territorials de Demòcrates per Andorra, DA, a la Massana i Encamp, Sofia Garrallà i Xavier Montané, van exposar les línies que la formació vol tirar endavant en relació al medi ambient.

D’aquesta manera van explicar que cal crear un marc legal que serveixi per protegir els espais naturals de manera homogènia i també que es vol potenciar un pla d’embelliment tenint en compte que el paisatge i el medi ambient són dos dels potencials del país, tal com van evidenciar els candidats.
D’aquesta manera, Montané va explicar que  cal una “llei marc” que serveixi per regular els espais naturals, tot i que cada corporació comunal ha anat tirant endavant mesures protectores per a cadascun dels indrets.
Quant al pla nacional d’embelliment, el candidat encampadà va exposar que s’haurà de tirar endavant tenint en compte la col·laboració dels comuns i per això afegeix que s’hauria de crear una taula que servís perquè cada corporació fes les seves aportacions sobre espais que haguessin de ser susceptibles d’una millora.
Els dos candidats també van insistir en la importància del sanejament de les aigües ja que “som capçalera de dues conques que van cap a Espanya i França” tal com va recordar Montané i per tant cal “que siguem curosos”  amb el fet que aquestes aigües estiguin realment en bones condicions.
Al seu torn, la número dos a la Massana va exposar que cal conscienciar els escolars de la necessitat de que aquestes aigües dels rius han d’estar netes i a més a més va incidir en la necessitat de conservar la vegetació que hi ha a la ribera dels rius, ja que també és un dels actius del paisatge del país. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte