Diari digital d'Andorra Bondia
DA proposarà Marc Vila com a candidat a Raonador del Ciutadà
DA proposarà Marc Vila com a candidat a Raonador del Ciutadà

DA proposarà Marc Vila com a candidat a Raonador del Ciutadà


Escrit per: 
M.S.C.

El grup parlamentari demòcrata proposarà l’exministre Marc Vila Amigó com a candidat a substituir Josep Rodríguez Gutièrrez al capdavant de la Institució del Raonador del Ciutadà. La decisió es va adoptar en el decurs de la reunió que aquest grup parlamentari va celebrar ahir. Els demòcrates preveuen que en la propera sessió ordinària del Consell General del 23 de novembre es procedeixi a la votació del candidat en el ple esperant que aquesta candidatura “rebi el suport de la resta de grups parlamentaris de la cambra”.

La primera formació a pronunciar-se sobre aquesta decisió va ser Socialdemocràcia i Progrés (SDP). El conseller general del partit, Víctor Naudi, i el secretari d’organització, Joan-Marc Miralles, van lamentar que Vila és un candidat “gens de consens” ja que està “molt marcat políticament” i “fins i tot té lligams amb l’administració i el partit demòcrata” i en aquest sentit van recordar que havia estat ministre d’Antoni Martí. “No és el perfil més adequat per defensar els ciutadans davant de la mateixa administració”, van exposar. 

SDP també va lamentar com s’ha desenvolupat el procediment per elegir el candidat a Raonador del Ciutadà. Així van declarar que no hi ha hagut “cap negociació ni plantejament de consens” i va remarcar que la formació ha tingut accés als currículums dels candidats i d’altra documentació però “no ho hem pogut posar en comú”. D’aquesta manera van criticar que els demòcrates entre dilluns i ahir van fer la selecció prèvia i van comunicar a la resta de consellers que per part seva l’aposta seria per Marc Vila. 

Des d’SDP es considera que, vist l’elevat nombre de candidats, hauria estat positiu organitzar vistes públiques en comptes d’adoptar la decisió a “portes tancades”, com ha fet el grup demòcrata, per després demanar a la resta de consellers que avalin aquesta elecció. “No hi ha hagut ni negociació ni procediments oberts”, van exposar des d’SDP i per això van manifestar que “no ens sembla democràtic”, tenint en compte que el Raonador del Ciutadà és una figura que ha de defensar la ciutadania. Al mateix temps, Naudi va afegir que en properes ocasions potser caldria fixar unes regles del joc diferents.

Davant de tot plegat, van lamentar que “s’obre un precedent preocupant perquè si un càrrec havia de ser neutral i fugir de les etiquetes polítiques era aquest i ara s’ha acabat de polititzar”.

Raonador
Marc Vila
SDP
Víctor Naudi

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte