Diari digital d'Andorra Bondia
DA rebutja incloure incentius fiscals per patrocinis en la llei de l’esport.
DA rebutja incloure incentius fiscals per patrocinis en la llei de l’esport.

DA rebutja incloure incentius fiscals per patrocinis en la llei de l’esport


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El projecte de llei de l’esport, que es votarà en la sessió del Consell General d’aquest dijous, no preveu finalment deduccions fiscals per a aquelles empreses que poguessin patrocinar equips o esdeveniments esportius, després que la majoria demòcrata hagi rebutjat en el treball en comissió les esmenes d’Unió Laurediana-Independents de la Massana,  del Partit Socialdemòcrata i de Liberals d’Andorra que anaven en aquest sentit.

Tot i això, al text sí que s’hi va incorporar una esmena presentada per la majoria taronja per tal d’addicionar una disposició final a la llei, la cinquena segons el text resultant del treball en comissió, en la qual “s’encomana al Govern que presenti un projecte de modificació de la Llei de l’impost de societats i de la Llei de l’impost de la renda de les persones físiques, on s’introdueixin incentius fiscals a les societats i empreses que patrocinen entitats sense ànim de lucre en l’àmbit de l’esport, la cultura i l’acció social”.

Davant d’aquest fet, els parlamentaris d’UL-ILM han presentat dues reserves d’esmena per mirar de corregir aquesta situació. Concretament es tracta de les que va presentar el conseller general Carles Naudi d’Areny-Plandolit per tal d’afegir una disposició final que modifiqués l’article 43 de la Llei de l’impost de societats per tal que a la quota que resulti es pugui deduir fins a un màxim del 50% d’aquesta aquelles despeses vinculades amb patrocinis i subvencions a entitats esportives, culturals i ONG sense ànim de lucre. I la que pretenia afegir un nou article 49 bis a la Llei de l’impost sobre la renda de les persones físiques per tal que els obligats tributaris puguin “minorar de la quota de tributació el resultat d’aplicar el 20% a l’import de les despeses vinculades amb patrocinis i subvencions a entitats esportives, culturals i ONG  sense ànim de lucre”.

D’altra banda, els consellers generals d’UL-ILM han presentat vuit reserves d’esmena més, que es debatran agrupades, ja que totes elles pretenen eliminar totes les referències que es fa al text a la Fundació de l’Esport, entitat que es preveu crear amb la nova llei i que Unió Laurediana-Independents de la Massana pretén suprimir.
I és que com exposa el parlamentari Joan Carles Camp en la motivació de l’esmena que planteja suprimir l’article 9 del projecte de llei, “no es veu necessària la creació d’una fundació, ni des d’un punt de vista institucional i administratiu, ja que les seves competències han de recaure en el Govern i si fos el cas en els comuns, ni des del punt de vista organitzatiu, ja que no fa més que afegir una nova figura jurídica al ja complex entramat d’entitats públiques, afegint més complexitat al control pressupostari”.

Precisament, els consellers generals del PS també han presentat una reserva d’esmena per suprimir la creació d’aquesta nova entitat. A més, els socialdemòcrates han plantejat cinc reserves d’esmena més per tal que les subvencions reconegudes al text incideixin més també en l’esport de base, en programes per a joves i adolescents amb risc d’exclusió i per a programes destinats al foment d’hàbits saludables.

DA
rebutja
incloure
incentius
fiscals
patrocinis
llei de l’esport

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte