Diari digital d'Andorra Bondia
Els integrants de les candidatures de DA al final del congrés de la formació.
Els integrants de les candidatures de DA al final del congrés de la formació.

DA tanca llistes renovades i renuncia “per generositat” a ser a la Massana


Escrit per: 
M.S. / Foto: C.G.

Demòcrates per Andorra va validar ahir, per assentiment dels prop de 200 militants presents al congrés extraordinari celebrat a Ordino, la candidatura nacional i les sis llistes territorials que presentarà als comicis generals del 7 d’abril vinent, on la formació no tindrà finalment presència a la Massana malgrat que des del comitè parroquial s’hi ha treballat fins al darrer moment.
Així ho va explicar ahir al final del congrés el president de DA, Eric Jover, que va justificar la decisió final de l’executiva i del comitè parroquial massanenc en el fet que “ens trobàvem amb una situació on hi havia una llista estructuralment territorial, que ideològicament poden tenir punts d’entesa amb nosaltres,  i que a més, un dels seus compromisos, i ho han dit de manera clara, era que apostaran per la governabilitat del país”.
Amb tot Jover, que va destacar la “renovació”, “equilibri” i “paritat” de les candidatures de DA, va assegurar que la formació lluitarà per ser “la força majoritària al Consell General”, i que “si fos el cas i necessitéssim el suport de Ciutadans Compromesos (CC) entenc, per les declaracions que han fet, que ells garantirien aquesta estabilitat governamental”.
En una línia similar es va expressar el candidat demòcrata a cap de Govern, Xavier Espot, que va qualificar la decisió com un “acte de generositat” que no només honora el comitè parroquial massanenc, sinó que el pot ajudar a créixer. En aquesta línia Espot, que va recordar que dins de CC “hi ha un bon grapat de persones que comparteixen la nostra mateixa ideologia, el nostre programa, que són afins al nostre projecte polític, i tampoc hauria estat just haver-los posat en una situació de conflicte”, va destacar que “a vegades convé fer un pas al costat, ser generós, per després poder fer un pas endavant molt més significatiu”.
Quant a la composició de les candidatures, Espot en va destacar la “pluralitat” i la barreja de gent amb experiència política, gairebé la meitat, i de gent que “fa el pas per primera vegada”, l’altra meitat, així com que es tracta de “candidatures guanyadores que reflecteixen la nostra societat”. El candidat demòcrata, que va assegurar que aquella Andorra on tothom compta que va dibuixar al desembre quan es va presentar oficialment, “és avui més a prop”, va recordar tant als que formaran part de les llistes com als que no però que formen part del projecte que “la política té un component humà molt important”, i els va instar a “no perdre’l mai de vista”, ja que són persones “al servei d’un projecte” i del “país”.
Pel que fa a les candidatures territorials validades pel congrés, Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell defensaran el projecte taronja a Canillo, Jordi Torres Falcó i Maria Martisella conformaran el tàndem d’Encamp, Joan Martínez Benazet i Alexandra Codina el d’Ordino, Enric Tarrado i Marc Pons lideraran la llista d’Andorra la Vella, Carles Álvarez i Vicky Grau la de Sant Julià i Sílvia Calvó i Javier Giménez defensaran la plaça d’Escaldes-Engordany.
El cònsol d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va ser l’encarregat d’obrir el congrés i ho va fer assegurant que Espot i el projecte demòcrata “són la millor opció per a Andorra”.

DA
tanca
llistes
renovades
renúncia
per generositat
Massana
ser

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte