Diari digital d'Andorra Bondia
Les quatre candidatures que es presenten a Andorra la Vella.
Les quatre candidatures que es presenten a Andorra la Vella.

DA té “moltes expectatives” a la capital i d’Acord apel·la al canvi


Escrit per: 
M.S.C.

Demòcrates per Andorra (DA) surt “amb moltes expectatives” a la parròquia d’Andorra la Vella. Ho va dir el cap de llista de la territorial, Enric Tarrado, que espera guanyar les eleccions a la capital, tot i que “no se sap mai”. Tarrado preveu que també a escala parroquial es traslladi el tots contra DA, i mostra d’això és “una espècie de coalició contra natura” formada pel PS i L’A, va dir. Així mateix va constatar que “l’arc polític” està força dividit i “massa enfrontat i una mica tensat”. Davant d’això va defensar que el país necessita “calma” per prendre “decisions importants que ens esperen a la cantonada”, perquè “amb la crispació no s’avança”. 

Tarrado anirà acompanyat del fins ahir cònsol menor d’Andorra la Vella Marc Pons (el Comú té 15 dies per trobar un relleu, mentre que el seu lloc com a conseller serà ocupat per  Alain Cabanes). Van presentar la candidatura taronja Meritxell Verdú i Sílvia Riba, les primeres conselleres demòcrates que van guanyar en aquesta circumscripció. Riba va destacar que amb aquesta acció es va voler exemplificar que, després de vuit anys, el projecte està consolidat i continua endavant.

A banda de Tarrado, també torna a la primera línia política l’exconseller del Comú de la capital als anys noranta Joaquim Miró, que serà cap de llista de d’Acord. El candidat de la llista del PS i L’A es va fixar com a fita propiciar un canvi al país “després de vuit anys de govern de DA”. En aquest sentit, Miró va destacar que una renovació al Consell General i al Govern és una qüestió de democràcia. És per això que l’objectiu a la capital passa per fer el millor resultat possible i “guanyar, sobretot”. Precisament, un dels presentadors de la candidatura, Gerard Estrella, va subratllar que “l’agrupació de diferents ideologies” a l’entorn “del que necessita la ciutadania d’Andorra” és “una oportunitat molt bona de fer un canvi”.

De la seva banda, Progressistes-SDP concorrerà amb Àngel Dalmau i Meritxell Pujol. Jaume Bartumeu, presentador de la llista amb Jordi Pujol, va dir que aquesta és una opció “clara i ferma”, amb coherència en el discurs i que no ha participat en “moviments estranys”. Bartumeu creu que la “dispersió de candidatures” afectarà principalment els partits de centredreta. “Entre ells estan fragmentats, per no dir esmicolats, segons on”, i va recordar que SDP té el seu espai que mirarà d’ampliar. “La nostra és una proposta a favor del país, i no contra ningú” va remarcar. També hi serà Terceravia, amb Emi Matarrodona i Joan-Antoni Préstamo. La cap de llista va afirmar que la candidatura té un “plantejament d’Estat molt ferm i sòlid” i un projecte engrescador que espera que tingui el suport de la gent que està cansada de la manera de gestionar que s’ha fet fins ara. Es tracta de “no fer volar coloms”, va exposar. Tot plegat li fa pensar que les expectatives per a Andorra la Vella seran “fantàstiques”.

DA
expectatives
capital
D’acord
apel·la
canvi

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte