Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Torres i Maria Martisella repetiran com a consellers generals.
Jordi Torres i Maria Martisella repetiran com a consellers generals.

DA torna a dominar el mapa encampadà i amplia la distància amb el PS


Escrit per: 
M. P. A. / Gràfic: BonDia

Units pel Progrés + Demòcrates revaliden per quarta vegada consecutiva la victòria sobre el Partit Socialdemòcrata, en coalició aquesta vegada amb Agrupament Encampadà a la parròquia d’Encamp. A més, Demòcrates amplia la distància amb el PS. I si fa quatre anys va ser més ajustada i els van separar 61 vots, en aquesta ocasió han estat 151. Així les coses, Jordi Torres i Maria Martisella repetiran com a consellers demòcrates al Consell General.

Torres es va mostrar molt content i satisfet pels resultats obtinguts. Va manifestar no haver tingut por de no poder revalidar la victòria perquè “hem marcat tendència des del principi”. De tota manera, va reconèixer que “Encamp no era una plaça fàcil”. I si d’una banda hi havia dues formacions polítiques que hi participaven en coalició, “nosaltres havíem agafat l’opció de concórrer en solitari”. I a parer seu l’han encertat, perquè han sabut arribar a l’elector i han pogut guanyar.

El cap de llista demòcrata va valorar també la recuperació de la majoria absoluta de Demòcrates a nivell nacional qualificant-ho de “gran notícia”. En relació amb això, va assenyalar que “hem fet molt bona feina, ens hem sabut explicar, hem estat al costat de la gent, de les problemàtiques”. I es va comprometre a seguir treballant de valent perquè hi ha molts reptes per afrontar, cosa que encaren “amb moltíssima il·lusió”.

Pel que fa a la irrupció de Concòrdia al panorama polític, ho va qualificar de “saba nova en la política”, formada per “gent preparada” i va felicitar-los pels resultats obtinguts. Pel que fa al PS, va declarar que “s’ha quedat ancorat en les seves posicions de sempre i no s’han renovat”.

Per la seva banda, la cap de llista territorial de PS + Agrupament Encampadà, Marta Pujol, va reconèixer que “malauradament no hem pogut capgirar la situació i que guanyés el canvi en comptes de la llista continuista de DA i UP”. Així mateix, es va queixar del sistema electoral pel que fa a les llistes territorials i va insistir que “ens agradaria canviar-lo perquè fos més representatiu i proporcional”. De tota manera, va assegurar que “hem d’acceptar que aquestes són les regles del joc”. 

Quant a si el pacte amb Agrupament Encampadà els ha passat factura, Pujol va valorar que de cap manera, ja que era “un pacte en clau positiva”. I va afegir que “ens hem trobat molt a gust i hem fet una bona campanya”. A més, va defensar que si les dues formacions haguessin concorregut per separat no haurien aconseguit “cap objectiu”.

DA
PS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte